Ήρωας Κανενός

2,5

Ενδιαφέρων, αλλά άνισος και συχνά χοντροκομμένος συνδυασμός ερωτικής φάρσας και πολιτικής καταγγελίας.

Ήρωας Κανενός κριτική

Η πρώτη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον Αλέν Γκιροντί, του πρωτότυπου και τολμηρού "Αγνώστου της Λίμνης" (2013), γίνεται με έναν ενδιαφέροντα, αλλά άνισο και συχνά χοντροκομμένο συνδυασμό ερωτικής φάρσας και πολιτικής καταγγελίας, απ’ αυτούς που συναρπάζουν τα "Cahiers du Cinema" (στις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς): Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Kλερμόν Φεράν δέχεται τρομοκρατική επίθεση. Σε ένα κλίμα γενικευμένης αναστάτωσης, ο τριαντάρης Mεντερίκ ερωτεύεται παράφορα την πόρνη Iζαντορά, ενώ ένας νεαρός Άραβας βρίσκει καταφύγιο στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Ο Γκιροντί επιτίθεται από τα πρώτα κιόλας πλάνα του στην αφηγηματική λογική μιας παραδοσιακής κομεντί, μπερδεύοντας αντισυμβατικούς χαρακτήρες, παρορμητικές συμπεριφορές και οξείες κοινωνικές παρατηρήσεις. Το λοξό χιούμορ του είναι κατά στιγμές ευρηματικό και το παιχνίδι του με τις εθνικές νευρώσεις απολαυστικό. Η ιστορία του, όμως, χάνει γρήγορα το παραξένισμά της, μαζί και το ενδιαφέρον της, μεταφέροντας τη διάχυτη αίσθηση χάους που καταλαμβάνει τη ζωή του Mεντερίκ στο ίδιο το σενάριο της ταινίας.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ήρωας Κανενός

Viens Je t'Emmène / Nobody's Hero
2,5
  • Κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Αλέν Γκιροντί

Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Kλερμόν Φεράν δέχεται τρομοκρατική επίθεση. Σε ένα κλίμα γενικευμένης αναστάτωσης, ο τριαντάρης Mεντερίκ ερωτεύεται παράφορα την πόρνη Iζαντορά, ενώ ένας νεαρός Άραβας βρίσκει καταφύγιο στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (23-29/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/05/2024

"Υπάρχω": Η ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη ξεκίνησε γυρίσματα

Πρώτες φωτογραφίες από τη φιλόδοξη βιογραφία με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα και σκηνοθέτη τον πολύπειρο Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

Βραβείο για τον Νίκο Κολιούκο στο Φεστιβάλ των Καννών

Με το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού σπουδαστικού τμήματος La Cinef επιστρέφει στην Αθήνα ο ταλαντούχος σκηνοθέτης.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Girls just wanna have fun

Η σέξι "Παρθενόπη" του Πάολο Σορεντίνο και η διασκεδαστικότατη "Anora" του Σον Μπέικερ πρόσθεσαν χρώμα και κέφι σ' ένα πρόγραμμα στο οποίο εξακολουθούν να κυριαρχούν τα σκοτεινά δράματα.

Performances, συζητήσεις και εκδηλώσεις για το "Avant-Drag!"

Πλήθος δράσεων πλαισιώνουν την πρεμιέρα του ριζοσπαστικά queer ντοκιμαντέρ του Φιλ Ιερόπουλου.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Φουριόζα και το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι"

Το πρίκουελ του τελευταίου "Mad Max" και μια γαλλική σάτιρα τρόμου ανέβασαν την αδρεναλίνη στην Κρουαζέτ, ενώ τρεις αμφιλεγόμενες βιογραφίες προκάλεσαν πολιτικές και σινεφίλ αντιπαραθέσεις.

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.