Η Μικρή Εξωγήινη

2,5

Παρότι περισσότερο επεξηγηματικό απ’ όσο χρειάζεται, αυτό το καλόκαρδο animation επιτυγχάνει στο να εκφέρει τρυφερά το εύστοχο μήνυμά του.

Η Μικρή Εξωγήινη κριτική

Την ώρα που οι γονείς του ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο, ο μικρός Άλαν βρίσκει τον εαυτό του σε μια αναπάντεχη περιπέτεια, όταν εμφανίζεται στο διάβα του ένα εξωγήινο πλάσμα, το οποίο χρειάζεται βοήθεια για να επιστρέψει στον πλανήτη του.

Παρόλο που επεξηγείται περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, το καλόκαρδο μήνυμα στον πυρήνα του animation, που αφορά την επούλωση των τραυμάτων και τη συμφιλίωση με τα καλά κρυμμένα συναισθήματα, εκφέρεται όσο ανάλαφρα και τρυφερά χρειάζεται για να αγγίξει το προεφηβικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ταιριαστή, επίσης, η αλληγορικά στημένη sci-fi οδύσσεια των μικρών ηρώων, η εικονογραφία της οποίας βοηθά να προσπεραστούν τα σποραδικά φάλτσα αστεία (πόσο να γελάσεις πια με ένα δυσκοίλιο σκυλάκι;).

Δανία. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μικρή Εξωγήινη

Lille Allan - Den Menneskelige Antenne / The Little Alien
2,5
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αμάλιε Νέσμπι Φικ

Την ώρα που οι γονείς του ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο, ο μικρός Άλαν βρίσκει τον εαυτό του σε μια αναπάντεχη περιπέτεια, όταν εμφανίζεται στο διάβα του ένα εξωγήινο πλάσμα το οποίο χρειάζεται βοήθεια για να επιστρέψει στον πλανήτη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.