Δυο Εισιτήρια για Κυκλάδες

1,5

Ό,τι πιο κλισέ υπάρχει για το ελληνικό καλοκαίρι και δυο αταίριαστους χαρακτήρες, που διασκεδάζουν, κλαίνε, γελάνε και τσακώνονται, ανακαλύπτοντας τελικά το νόημα της ζωής.

Dyo eisitiria gia Kyklades

Από το 2017 και μετά, όταν δόθηκαν επιτέλους τα οικονομικά κίνητρα για να γυριστούν ξένες παραγωγές στη χώρα μας, οι ανά τον κόσμο κινηματογραφικοί τουρίστες ανακάλυψαν εκ νέου την Ελλάδα, το καλοκαίρι της και τα νησιά της. Ανάμεσά τους και η Μπλοντίν με τη Μαγκαλί, δύο παιδικές φίλες που δεν έχουν επικοινωνήσει για χρόνια, ξαναβρίσκονται στα 45 τους και αποφασίζουν να πάνε μαζί διακοπές στην Αμοργό, όπου γυρίστηκε στα 80s η γαλλική επιτυχία "Απέραντο Γαλάζιο".


Ακολουθεί ό,τι ακριβώς φαντάζεστε, με τη Λορ Καλαμί ("Full Time") να ξεσαλώνει, την Ολιβιά Κοτ ("Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι") να δυσανασχετεί με όλα και την Κριστίν Σκοτ Τόμας να φιλοσοφεί ως ξεχασμένη από το χρόνο χίπισσα της Μυκόνου. Τα αστεία είναι κοινότοπα και μετρημένα, ενώ δράμα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, παρά την εμφάνιση μιας… βιοψίας από το πουθενά, σε αντίθεση με όλα τα κλισέ για το ελληνικό καλοκαίρι και δυο αταίριαστους χαρακτήρες που διασκεδάζουν, κλαίνε, γελάνε και τσακώνονται, ανακαλύπτοντας τελικά συμφιλιωμένοι το νόημα της ζωής.

Γαλλία, Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Δύο Εισιτήρια για Κυκλάδες

Les Cyclades
1,5
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μαρκ Φιτουσί

Δύο παιδικές φίλες που δεν έχουν επικοινωνήσει για χρόνια, ξαναβρίσκονται στα 45 τους και αποφασίζουν να πάνε μαζί διακοπές στην Αμοργό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.