Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου

1,5

Κινηματογραφικά αδιάφορη διασκευή ενός φλύαρου θεατρικού, η οποία ποντάρει στην πείρα του πρωτοκλασάτου καστ της.

Na sou gnoriso tous goneis mou

Θεατρικός συγγραφέας με μεγάλη τηλεοπτική καριέρα ως σεναριογράφος και παραγωγός ("Charles in charge", "Boy meets the world"), ο Μάικλ Τζέικομπς έχει κερδίσει και μια οσκαρική υποψηφιότητα ως παραγωγός του "Quiz Show" (1994). Περνώντας για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα, αποφάσισε να διασκευάσει ο ίδιος ένα δικό του θεατρικό έργο ("Cheaters"), το οποίο είχε γυριστεί ως αδιάφορη τηλεταινία το 1980.
Δεν θα μπορούσε να είχε πολύ διαφορετική τύχη και το "Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου", βασισμένο σε μια σειρά εξωφρενικών συμπτώσεων και διαχρονικά μπανάλ, αφόρητα μικροαστικών ερωτημάτων πάνω στη γαμήλια δέσμευση: Αναποφάσιστοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους, ο Άλεν και η Μισέλ καλούν τους δικούς τους σε κοινό οικογενειακό δείπνο για την πρώτη γνωριμία, αλλά και για να πάρουν όλοι μαζί την οριστική απόφαση. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, όμως, οι γονείς τους γνωρίζονται ήδη… αρκετά καλά, σε ένα ρεσιτάλ κινηματογραφικά αδιάφορης φλυαρίας, την οποία προσπαθεί να νοστιμίσει το πρωτοκλασάτο καστ, με τις φαρμακερές ατάκες της Σούζαν Σαράντον να κλέβουν την παράσταση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου

Maybe I Do
1,5
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μάικλ Τζέικομπς

Αναποφάσιστοι αν πρέπει να προχωρήσουν σε γάμο, ο Άλεν και η Μισέλ καλούν τους δικούς τους σε κοινό οικογενειακό δείπνο για την πρώτη γνωριμία, αλλά και για να πάρουν όλοι μαζί την οριστική απόφαση. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, όμως, οι γονείς τους γνωρίζονται ήδη… αρκετά καλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.