Mafia Mamma

1

Ξεκούρδιστη μπαλαφάρα, η οποία φτάνει στα όρια της καρτουνίστικης παρωδίας, πνίγοντας πέντε χλιαρά αστεία μέσα σ’ έναν ωκεανό από φαρσικές εξαλλοσύνες.

Mafia Mamma

Ακόμα μία ταινία η οποία επιβεβαιώνει πως η απόσταση ανάμεσα σε μια έξυπνη σεναριακή ιδέα και την πλήρη ανάπτυξή της μπορεί να αποδειχθεί… αμέτρητη, το "Mafia Mamma" αφορά μια ανικανοποίητη από την καθημερινότητά της Αμερικανίδα, η οποία υποτιμάται διαρκώς από τους προϊσταμένους της, αποχαιρετά τον μονάκριβο γιο της που φεύγει για σπουδές και πιάνει επ’ αυτοφώρω τον άντρα της να την απατά. Όταν λοιπόν μαθαίνει πως κληρονόμησε τον Ιταλό παππού της, τον οποίο είχε να δει από βρέφος, νιώθει ότι ένα ταξίδι στη Ρώμη θα την ανανεώσει. Εκεί, όμως, θα διαπιστώσει πως είναι η νέα αρχηγός μιας μαφιόζικης οικογένειας, την οποία θέλει να βγάλει άμεσα από τη μέση η αντίπαλη φαμίλια.


Ό,τι αρχίζει αστείο τελειώνει με πόνο, σε μια ξεκούρδιστη μπαλαφάρα η οποία φτάνει στα όρια της καρτουνίστικης παρωδίας, πνίγοντας πέντε χιουμοριστικές ατάκες (οι περισσότερες για τον "Νονό") μέσα σ’ έναν ωκεανό από φαρσικές εξαλλοσύνες. Παρασέρνει δε μαζί της την εκτός τόπου και χρόνου Μόνικα Μπελούτσι, αλλά και τη συνήθως αξιόπιστη Τόνι Κολέτ, εδώ σε μόνιμο υστερικό κρεσέντο.

Μ. Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Mafia Mamma

1
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 101 '
  • Κάθριν Χάρντγουικ

Μια απελπισμένη, ανικανοποίητη από την καθημερινότητά της Αμερικανίδα μαθαίνει ότι κληρονόμησε τον Ιταλό παππού της. Ταξιδεύοντας μέχρι τη Ρώμη, όμως, διαπιστώνει πως είναι η νέα αρχηγός μιας μαφιόζικης οικογένειας, την οποία θέλει να βγάλει άμεσα από τη μέση η αντίπαλη φαμίλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.