Αγάπη και Μίσος

1,5

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Agapi kai misos

Οι δεσμοί αίματος συγκινούσαν ανέκαθεν τον Αρνό Ντεπλεσάν ("Μια Νύχτα Χριστουγέννων", "Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ"), ο οποίος επανέρχεται διαρκώς στις περιπέτειες των οικογενειών Ντενταλούς και Βιγιάρ. Οι τελευταίοι επανεμφανίζονται ως Αλίς, μια πετυχημένη θεατρική ηθοποιός, και Λουί, λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή, δύο αδέλφια που έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Αλλά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ο Ντεπλεσάν θέλει να αντιπαραθέσει την αγάπη στο μίσος, τη συγχώρεση στην εκδίκηση και το παρελθόν στο μέλλον. Οι προθέσεις του αποδεικνύονται εξ αρχής διάφανες, παρά τις προσπάθειες των Κοτιγιάρ και Πουπό να θολώσουν τα κίνητρα και τα συναισθήματά τους, τα οποία όμως λιμνάζουν σε ρηχά νερά. Οι υψηλοί τόνοι σπάνια πετυχαίνουν τη σωστή νότα και το δυσκίνητο (μελό)δραμα τσουλάει τυφλά στις ράγες μιας προβλέψιμης εξέλιξης, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή (η ζωή και η τέχνη, η εύπορη αστή κι η ονειροπόλα μετανάστρια) κινηματογραφική φλυαρία.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Αγάπη και Μίσος

Frere et Soeur
1,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 108 '
  • Αρνό Ντεπλεσάν

Η Αλίς είναι ηθοποιός, ενώ ο αδελφός της Λουί λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή. Αποξενωμένοι μεταξύ τους, έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να βρεθούν ξανά ο ένας απέναντι στον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.