Επίδοξοι Κληρονόμοι

1

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Όταν είσαι ο άνθρωπος που έγραψε το "Ένας Θάνατος σε μια Κηδεία" (Φρανκ Οζ, 2007), δεν χωρά αμφιβολία ότι ξέρεις και από σενάριο και από κωμωδία. Μάλλον, όμως, στα 16 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τους "Επίδοξους Κληρονόμους", ο Ντιν Κρεγκ τσακώθηκε με το χιούμορ, αφού αστείο δεν εντοπίζεται ούτε με amber alert στην τελευταία δουλειά του.

Σ’ αυτήν οι Τόνι Κολέτ και Άνα Φάρις υποδύονται δύο αδελφές, οι οποίες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πλουτίσουν, αποφασίζουν να κερδίσουν την εύνοια της ετοιμοθάνατης θείας τους, τσεπώνοντας την κληρονομιά της. Αγνοούν, όμως, ότι ακριβώς το ίδιο σκέφτονται μερικοί ακόμα συγγενείς τους.

Κωμωδία καταστάσεων η οποία θα έπρεπε να σπάει πλάκα με τα ελαττώματα των ηρώων της, καταφέρνει μόνο να εντυπωσιάσει αρνητικά με τα κακόγουστα χωρατά, το τεμπέλικο γράψιμο και την αντιπάθεια που προξενούν οι χαρακτήρες. Κερασάκι στην τούρτα, τα επίτηδες χοντροκομμένα αστεία τα οποία, όταν δεν ενοχλούν, απογειώνουν το αίσθημα ετεροντροπής.

Μ. Βρετανία. 2022. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: THE FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Επίδοξοι Κληρονόμοι

The Estate
1
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 96 '
  • Ντιν Κρεγκ

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πλουτίσουν, δύο αδελφές αποφασίζουν να κερδίσουν πάση θυσία την εύνοια της ετοιμοθάνατης θείας τους, ώστε να τσεπώσουν την κληρονομιά της. Αγνοούν, όμως, ότι ακριβώς το ίδιο σκέφτονται και μερικοί ακόμα συγγενείς τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.