Η Μέθοδος Κομπρομάτ

2

Πειστικά υποβλητικό όσο και αναποφάσιστων προθέσεων κατασκοπικό θρίλερ.

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Πριν από μερικά χρόνια, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στο σιβηρικό Ιρκούτσκ συνελήφθη και φυλακίστηκε για ένα χρόνο, προτού καταφέρει να αποδράσει. Η περιπέτειά του ήταν αποτέλεσμα ενός "κομπρομάτ", μιας συνωμοσίας δηλαδή που έστησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, φορτώνοντάς τον με ένα πλαστό κατηγορητήριο ώστε να τον παγιδεύσουν. Η παραπάνω απίστευτη ιστορία εμπνέει το σκηνοθέτη Ζερόμ Σαλ ("Το Ακρωτήρι της Βίας"), ο οποίος από τη μία καταφέρνει να στήσει ένα χαρακτηριστικά βλοσυρό και πειστικά επικίνδυνο κλίμα και, από την άλλη, δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την απεικόνιση των Ρώσων, οι οποίοι συλλήβδην παρουσιάζονται ως αιμοδιψή όντα δίχως ηθικό κώδικα. Έπειτα, παρά τη στιβαρή ερμηνεία του Ζιλ Λελούς, ο κεντρικός ήρωας επιδεικνύει σταθερά μια αξιοπρόσεκτη ροπή προς την ανοησία, αποδυναμώνοντας το ρεαλισμό του φιλμ (το SMS μέσα από τη φυλακή). Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το ξεκούδουνο λαβ στόρι που έρχεται να προστεθεί σε μια παραφορτωμένη πλοκή, στερώντας από την ταινία την ευκαιρία να γίνει το αγωνιώδες κατασκοπικό θρίλερ που στόχευε εξαρχής.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Kompromat
2
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 127 '
  • Ζερόμ Σαλ

Ένας Γάλλος υπήκοος που κατοικεί στη Σιβηρία προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει την αθωότητά του, έχοντας πέσει θύμα μιας νοσηρής συνωμοσίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.