Μάλιστα, Σεφ!

1,5

Μια ιστορία αναγκαστικής συνύπαρξης διαφορετικών χαρακτήρων ανακατεύει στο καζάνι όλες τις ανάλογες σεναριακές ευκολίες και σερβίρει μια προβλέψιμη κομεντί κοινωνικής αλληλεγγύης.

Malista chef

Συναντώντας ξανά την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια Οντρέ Λαμί, ο Λουί-Ζιλιέν Πετί επιστρέφει με άλλο ένα κινηματογραφικό σχόλιο πάνω στην αντιφατική πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης Γαλλίας και από το δημοτικό κέντρο υποδοχής αστέγων γυναικών ("Οι Αόρατες") μας μεταφέρει σε μια δομή υποδοχής και ενσωμάτωσης προσφύγων. Εκεί θα αναγκαστεί να δουλέψει η στριμωγμένη οικονομικά Κατί, σου-σεφ με όνειρο να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της εστιατόριο. Εντελώς απρόθυμη αρχικά, θα κάνει την ανάγκη φιλότιμο, αλλά τελικά το πάθος της για τη μαγειρική θα αλλάξει τη ζωή πολλών νεαρών μεταναστών.

Μια ιστορία αναγκαστικής συνύπαρξης διαφορετικών χαρακτήρων ανακατεύει στο καζάνι όλες τις ανάλογες σεναριακές ευκολίες και σερβίρει μια εντελώς προβλέψιμη κομεντί κοινωνικής αλληλεγγύης. Περισσότερο αμερικανιά, παρά γαλλικουριά, η ταινία του Πετί λειαίνει όλες τις οξείες γωνίες της καταγγελίας της, η οποία όμως δεν αγγίζει τους καλοσυνάτους, ευφυείς και αλτρουιστές πρωταγωνιστές της, αλλά ούτε και τη λογική των τηλεοπτικών γαστριμαργικών realities που αρχικά σατιρίζει και τελικά αποδέχεται πανηγυρικά.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μάλιστα, Σεφ!

La Brigade
1,5
  • Κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 97 '
  • Λουί - Ζιλιέν Πετί

Η Κατί είναι μια σου-σεφ που ονειρεύεται ν’ ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Στριμωγμένη οικονομικά, θα δεχτεί απρόθυμα να δουλέψει σε μια δομή για πρόσφυγες, όπου το πάθος της για τη μαγειρική θα αλλάξει τη ζωή πολλών νεαρών μεταναστών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.