Αφιέρωμα στον The Boy και δωρεάν προβολή του "Ροζ" από το Cinobo

Η πλατφόρμα ρίχνει μια ενδοσκοπική ματιά στην εκλεκτική φιλμογραφία του Αλέξανδρου Βούλγαρη και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό event.

Νήμα «Νήμα»

Ένας από τους πλέον πρωτότυπους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά των τελευταίων δεκαετιών, ο The Boy - κατά κόσμον Αλέξανδρος Βούλγαρης - έχει την τιμητική του στην πλατφόρμα του Cinobo, καθώς το streamer φιλοξενεί ένα πλούσιο αφιέρωμα στο έργο του.

Μεταξύ των ταινιών που παρουσιάζονται ξεχωρίζει η δεύτερη του σκηνοθέτη, το "Ροζ" (2006), καθώς αποτελεί μία από τις σπανιότερές του. Μάλιστα, για να γιορτάσει το σχετικό αφιέρωμα, το Cinobo διοργανώνει μια δωρεάν προβολή του "Ροζ"  σε αποκατεστημένη κόπια στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα της Πατησίων (26/4, 20.30), παρουσία των συντελεστών. Επιπλέον, στην πλατφόρμα πρόκειται να κάνει πρεμιέρα μία από τις πιο πρόσφατες ταινίες του Boy, το τρίωρο "Γυμναστήριο". Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάζονται ενοποιημένα τα δεκαεπτά μουσικά βίντεο κλιπ που έχει γυρίσει ο Βούλγαρης, κάτω από τον τίτλο "Δεν τη Φιλάει Κανείς".

Αναλυτικά οι ταινίες του αφιερώματος στον The Boy:

Ροζ (2006)
Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης χαρτογραφεί τρυφερά τις συναισθηματικές αναζητήσεις μιας ολόκληρης γενιάς στις αρχές μιας νέας χιλιετίας, μα πάνω απ’ όλα μας συστήνει έναν σκύλο που τον έλεγαν Ροζ.
Στις 18 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Ροζ The Boy

Νήμα (2016)
Το εντυπωσιακό alt-history ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του The Boy φαντάζεται τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλιώς: Μέσα από ένα χειροποίητο, κατακόκκινο σύμπαν, ανάμεσα στο giallo, στον ερωτισμό και στο sci-fi, και με τη Σοφία Κόκκαλη σε ένα αποστομωτικό one-woman show.
Στις 19 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Νήμα καινούριο

Κλαις; (2003)
Αυτοσχεδιαστικοί πειραματισμοί με την ελευθερία της ψηφιακής κάμερας, νεανική δημιουργικότητα και ανεμελιά, υποσχέσεις για μια εντυπωσιακή συνέχεια. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη έχει όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα.
Στις 27 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Κλαις αφίσα

Γυμναστήριο (2020)
Στην πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.
Στις 2 Μαΐου στην πλατφόρμα.

Γυμναστήριο The Boy

Χιγκίτα (2012)
Ένα τρυφερό μανιφέστο αγριότητας, μια βαθιά πολιτική και αισθητικά επιθετική ταινία επιστημονικής φαντασίας που μοιάζει σα να εκπέμπεται από ένα μέλλον που έχει συγκρουστεί βίαια με το παρελθόν. Ίσως η πιο ιδιοσυγκρασιακή ταινία των ελληνικών 10s.
Στις 4 Μαΐου στην πλατφόρμα.

Higuita

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.