Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4

Συγγραφέας Καταλάθος

Μια ρομαντική κομεντί, ένα arthouse anime και ένα μοντέρνο παραμύθι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Συγγραφέας Κατα Λάθος

Κομεντί με τους Μάικλ Σάνον και Κέιτ Χάντσον. Ένας διάσημος συγγραφέας με το όνομα Σράιβερ είναι προσκεκλημένος στο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ένα κολλέγιο. Όμως, η πρόσκληση έχει κατά λάθος παραδοθεί σε έναν κακότυχο μάστορα με το ίδιο επίθετο, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια του. Παρόλα αυτά, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου τον καλωσορίζουν εγκάρδιοι θαυμαστές και άλλοι συγγραφείς. Ξεκινάει μάλιστα ένα ειδύλλιο με μία καθηγήτρια, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός συγγραφέας, που αποκαλύπτει την όλη απάτη.

Suzume

Γιαπωνέζικο animation νεανικής φαντασίας. Η 17χρονη Σουζούμε, γνωρίζεται τυχαία με ένα μυστηριώδη άνδρα ο οποίος έχει την ικανότητα να αποκτά πρόσβαση σε παράλληλες διαστάσεις, όπου η Γη έχει χτυπηθεί από κάθε λογικής όλεθρο, ανοίγοντας μαγικές πόρτες. Ωστόσο, όταν και η ίδια η Σουζούμε καταφέρνει να ανοίξει με δικό της τρόπο μια πόρτα, οι δυο τους ξεκινούν μια περιπέτεια για να σώσουν τόσο τους εαυτούς τους, όσο και τον κόσμο.

Ο Μαγικός Αυλός

Ένας φοιτητής μουσικής ταξιδεύει ως τη χώρα του "Μαγικού Αυλού" του Μότσαρτ. Ο νεαρός τραγουδιστής Τιμ, καταφέρνει να γίνει δεκτός στο οικοτροφείο Mozart All Boys, κάτι που ονειρευόταν όλη τη ζωή του. Εκεί, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περιμένε. Έρχεται αντιμέτωπος με τον εχθρικό διευθυντή της σχολής, πρέπει να παλέψει για να βρει την αυθεντικότητα της φωνής του, ενώ ερωτεύεται για πρώτη φορά κεραυνοβόλα. Την ίδια στιγμή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα θαυμαστό μυστικό στο κτίριο του παλιού σχολείου – μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.