"Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες" με αφιέρωμα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η τρίτη της σειράς συζητήσεων με τίτλο "Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες", που πραγματοποιούνται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, είναι αφιερωμένη στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Εικαστικό αφιέρωμα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ από το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Στις 22  Μαρτίου (7 μ.μ) η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το τρίτο αφιέρωμα της σειράς συζητήσεων με τίτλο "Κορυφαίοι  σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες" με τιμώμενο πρόσωπο τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Διαβάστε Επίσης

Αυτή τη φορά, στη συζήτηση στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), πρωταγωνιστής θα είναι ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Ο Κιούμπρικ είναι δημιουργός  -μεταξύ άλλων ταινιών όπως "Η  Λάμψη”, το φουτουριστικό  "2001:  Η Οδύσσεια  του Διαστήματος” και το απαγορευμένο σε πολλές χώρες "Κουρδιστό Πορτοκάλι”, που θα αποτελέσει το μεγάλο αφιέρωμα του Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Κιούμπρικ ενώ πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του. Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" και κριτικός κινηματογράφου και ο Γιάννης  Ζουμπουλάκης, κριτικός  κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) | culture@hau.gr | hau.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.