Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/3

Περιπέτειες και arthouse φιλμ δίνουν τον τόνο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Shazam! Fury of the Gods «Shazam! Fury of the Gods»

Update: Αναβάλλεται η κυκλοφορία της ταινίας "Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών".

Περιπέτειες και arthouse φιλμ δίνουν τον τόνο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Shazam! Η Οργή των Θεών

Η επιστροφή του έφηβου υπερήρωα. Ο Ζάκαρι Λέβι φορά ξανά τη στολή του υπερήρωα Shazam, στο σίκουελ που τον βρίσκει σε νέες περιπέτειες αλλά και αντιμέτωπο με μια κρίση ταυτότητας. Ο λόγος; Ο Shazam νιώθει ανεπαρκής απέναντι στους άλλους υπερήρωες, όπως για παράδειγμα τον Batman και τον Aquaman, οι οποίοι στο μυαλό του φαίνονται χρησιμότεροι για τον πλανήτη. Θα χρειαστεί όμως να ξεπεράσει γρήγορα τα υπαρξιακά άγχη του, καθώς εμφανίζονται νέοι απειλητικοί σούπερ ήρωες, που ενσαρκώνουν οι Έλεν Μίρεν και Λούσι Λου, οι οποίοι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν δικά τους μοχθηρά σχέδια.

65

Sci-fi περιπέτεια με τον Άνταμ Ντράιβερ. Ένας πιλότος συντρίβεται σε έναν άγνωστο πλανήτη, ο οποίος συνειδητοποιεί πως στην πραγματικότητα βρίσκεται στη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Σύντομα συναντά μία ακόμα επιζήσασα, με την οποία επιχειρούν να επιστρέψουν στον τόπο τους, αλλά και να αντιμετωπισουν δεκάδες επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Τυχερό Αστέρι

Διπλά βραβευμένο στις Κάνες δράμα του Χιροκάζου Κορεέντα. Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα ("Κλέφτες Καταστημάτων") δημιουργός από το Τόκυο, σκηνοθετεί ένα δράμα μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-χο ("Παράσιτα"). Η υπόθεση αφορά μια ομάδα ανθρώπων η οποία αναλαμβάνει τον εντοπισμό ανεπιθύμητων βρεφών και παιδιών, τα οποία στη συνέχεια προσφέρει ως αντάλλαγμα σε οικογένειες χωρίς τέκνα.

Σκάρλετ

Ρομάντζο εποχής από τον Πιέτρο Μαρτσέλο ("Μάρτιν Ίντεν"). Στη βόρεια Γαλλία η Ζουλιέτ μεγαλώνει μόνη μαζί με τον πατέρα της, βετεράνο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Παθιασμένη με το τραγούδι και την μουσική, η μοναχική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν μάγο που της υπόσχεται πως τα πορφυρά πανιά θα την πάρουν μια μέρα μακριά από το χωριό της κι έκτοτε η Ζουλιέτ δεν παύει να πιστεύει στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας.

Παρίσι Ξανά

Η Βιρζινί Εφιρά επιβιώνει τρομοκρατικού χτυπήματος στην Πόλη του Φωτός. Ένα ήρεμο βράδυ σε ένα μπιστρό του Παρισιού, η Μία πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Μετά από τρεις μήνες προσπαθεί να θυμηθεί τι συνέβη, σε μια απόπειρα να φτιάξει μια ευτυχισμένη ζωή από την αρχή.

Ξεριζωμένοι

Ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη γύρω από τις βίαιες μετακινήσεις ανηλίκων στην ιστορία. Από τον Ελληνικό Εμφύλιο ως τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από τα χρόνια του Φράνκο μέχρι τα χρόνια του Covid-19, από τον Ινδικό Ωκεανό ως τη Σιβηρία, πολλά παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για πολιτικούς λόγους. Μέσα από τις μαρτυρίες τους αναδύονται τρομερές και συχνά άγνωστες πτυχές της Ιστορίας.

Εξορία

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα του Βασίλη Μαζωμένου. Ο Άρης, ένας απελπισμένος Έλληνας, προσπαθεί να φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας μια βάρκα. Αφού διασώζεται από βέβαιο πνιγμό, από άντρες της Aκτοφυλακής, επιστρέφει στη χώρα του όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις "αμαρτίες" και τις ακρότητες ενός ανθρώπου που βρίσκεται εκτός συστήματος. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι άραγε αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.