Scream VI

2

Άλλο ένα διασκεδαστικό αλλά αναιμικό κεφάλαιο του τρομο-francise, το οποίο προσπαθεί αλλά αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με την gen-z.

scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του ("Scream", 2022), ο Γκοστφέις μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη, για να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους. Είκοσι επτά χρόνια μετά το πρώτο "Scream", που αποτέλεσε τομή για τον τρόμο εμποτίζοντάς τον με χιούμορ και σινεφίλ αναφορές, το franchise επιστρέφει κουρασμένο – όσο και ο εκάστοτε δολοφόνος ύστερα από τόσα, δημιουργικά αν και συνεχόμενα, μαχαιρώματα.

Τα κλεισίματα ματιού στους κινηματογραφόφιλους καλά κρατούν, δεν αρκούν όμως για να αναζωογονήσουν το αναιμικό σενάριο και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gen-z θεατές, σε μια απόπειρα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο fanbase. Αντίστοιχα, οι meta-αναφορές στους κανόνες του είδους, τους οποίους έχουμε αποστηθίσει από την υπερπροσφορά sequel, δεν κάνουν λιγότερο αναμενόμενες τις απανωτές ανατροπές. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά ώστε ακόμα και ένας λιγότερο εκπαιδευμένος τρομο-φαν να λύσει τους περισσότερους γρίφους, εκτός από αυτόν του τραβηγμένου από τα… συκώτια φινάλε. Τουλάχιστον, θα διασκεδάσει στην πορεία.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Scream VI

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τάιλερ Γκίλετ

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.