Η χαμαιλεοντική Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί την Πατρίτσια Χάισμιθ σε μια νέα ταινία που όλοι περιμένουμε

Που δεν θα μπορούσε παρά να έχει ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2021 από την Έλεν Μίρεν

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν πρόκειται να υποδυθεί τη διάσημη συγγραφέα Πατρίτσια Χάισμιθ στη νέα ταινία Switzerland, η πλοκή της οποίας θα θυμίζει την πλοκή των βιβλίων της με πρωταγωνιστή τον διάσημο ήρωα της Τομ Ρίπλεϊ.

Στο Switzerland βλέπουμε την ώριμη πια Χάισμιθ που έχει απομονωθεί στις Ελβετικές Άλπεις να δέχεται την επίσκεψη του Έντουαρντ, ενός νεαρού εκδότη που προσπαθεί να την πείσει να γράψει ένα ακόμη μυθιστόρημα με ήρωα τον Ρίπλεϊ. Η δαιμόνια συγγραφέας επιστρατεύει λοιπόν την μακάβρια φαντασία της προκειμένου να τον διώξει μακριά, όμως τελικά η συμφωνία κλείνεται και εκείνοι εγκλωβίζονται στον κόσμο που έφτιαξαν.

Η Πατρίσια Χάισμιθ ήταν διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέας, γνωστή για τα ψυχολογικά θρίλερ της, τα οποία έχουν έχουν εμπνεύσει πάνω από 20 κινηματογραφικές ταινίες.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Ξένοι στο Τρένο" έγινε ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1951 . Εκτός από την ευρέως γνωστή σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, έγραψε αρκετά διηγήματα, τα περισσότερα σατιρικά ή με μαύρο χιούμορ. Τα βιβλία της έχουν υμνηθεί από διάφορους συγγραφείς και κριτικούς ως καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλης ομορφιάς και συναρπαστικής πολυπλοκότητας.

Η χαμαιλεοντική Έλεν Μίρεν, που έχει κερδίσει Όσκαρ για την ταινία του 2006 "Η Βασίλισσα", είναι η κατάλληλη ηθοποιός για να ενσαρκώσει την θρυλική συγγραφέα.

Πηγή: womantoc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.