Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το «α» εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες («Skyfall», «1917») που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Η μαγεία της κινηματογραφικής προβολής σε μια σκοτεινή αίθουσα και τα αγνά συναισθήματα που γεννιούνται κατά τη διάρκεια μιας παραμονής σε ένα σινεμά, αποθεώνονται στη νέα ταινία του οσκαρικού Σαμ Μέντες ("American Beauty", "Skyfall", "1917") με τίτλο "Η Αυτοκρατορία του Φωτός".

Στο φιλμ, όπου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν ("Η Ευνοούμενη") και Κόλιν Φερθ, ο πολύπειρος καρατερίστας Τόμπι Τζόουνς και ο ανερχόμενος κάτοχος BAFTA Μάικλ Γουόρντ, η υπόθεση τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην Αγγλία. Σε μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, ένα μεγαλόπρεπο αλλά γερασμένο σινεμά ετοιμάζεται μετά από καιρό για μια λουσάτη πρεμιέρα με σημαντικούς καλεσμένους. Στο ενδιάμεσο, όμως, οι υπάλληλοι του κινηματογράφου έρχονται αντιμέτωποι με πολύπλοκα και άλυτα υπαρξιακά προβλήματα, τα οποία είτε θα τους φέρουν πιο κοντά είτε θα οδηγήσουν τη λειτουργία της αίθουσας σε αβεβαιότητα.

Η "Αυτοκρατορία του Φωτός" απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, χάρη στη φανταστική δουλειά του ζωντανού θρύλου στον κλάδο Ρότζερ Ντίκινς. Ο ίδιος μαζί με όλους τους συντελεστές της ταινίας, μιλά στο αποκλειστικό featurette που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Η "Αυτοκρατορία του Φωτός" κυκλοφορεί στις 2 Φεβρουαρίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το featurette εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.