Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Love is a Dog from Hell «Love is a Dog from Hell»

Ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εν ενεργεία σκηνοθέτες, με περισσότερες από 200 ταινίες στο όνομά του, πάνω από 40 άλμπουμ και δεκάδες βιβλία, ο Φιλιππινέζος Καβν ντε λα Κρουζ έρχεται στην Αθήνα για ένα must αφιέρωμα στο έργο του.

Οι ομάδες των Pugnant Film Series και Interferences διοργανώνουν μια ρετροσπεκτίβα στον Καβν στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο και στο Secret Club της Κυψέλης, παρουσία του ίδιου και της Ασινέτ Βιγιαμόρ, συζύγου και παραγωγού των ταινιών του Καβν.

squatterpunk
"Squatterpunk"

Πιο συγκεκριμένα, στο Μικρόκοσμο (3/2) προβάλλεται το χειροποίητα πανκ "Vampire of Quezon City" (2006) και αμέσως μετά το "Balanginga: Howling Wilderness" (2017), το οποίο αφού βραβεύτηκε σε μια σειρά από διεθνή φεστιβάλ έφτασε μέχρι τον κατάλογο του Netflix. Έπειτα, στο Secret Club (4/2) παρουσιάζεται το "Love Is A Dog from Hell" (2022), η πιο πρόσφατη ταινία του Καβν και το παλαιότερο "Squatterpunk" (2007). Το τελευταίο, μάλιστα, πρόκειται να προβληθεί συνοδεία ζωντανής μουσικής που θα φτιάξει επιτόπου ο Καβν, μαζί με τους Olla Via (κιθάρα), Πάνο Ντάλλα (ντραμς) και Χρυσάνθη Πάπι (μπάσο).

Η Βιγιαμόρ, μιλώντας για τον Καβν, αναφέρει"Ο σύζυγος κυκλοφορεί αυτή τη χρονιά 3 νέα βιβλία. Κυκλοφορούμε επίσης το πρώτο βινύλιο των The Brockas στο Ρότερνταμ, όπου κάνουμε και την παγκόσμια πρεμιέρα 2 νέων ταινιών. Τώρα είμαι 100 τοις εκατό σίγουρη ότι ο άντρας που παντρεύτηκα δεν είναι μόνο ένα άτομο. Υπάρχουν πολλαπλοί Καβν στα διάφορα στάδια σκληρής εργασίας μέσα στον χωροχρόνο. Εκείνος στο σπίτι που μου αγοράζει pan de sal και συντονίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών είναι ένα άβαταρ".

Το μόνο που απομένει είναι να το ανακαλύψετε και εσείς.

balangiga
"Balanginga: Howling Wilderness"

Πρόγραμμα

Παρασκευή 3/2
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Λεωφ. Συγγρού 106. Είσ.: € 5, € 7.5 (δύο προβολές).
18.00 Vampire of Quezin City (2006, 65')
19.30 Balanginga: Howling Winderness (2017, 120')
Ακολουθεί μάζωμα στο καφενείο του Άγγελου.

Σάββατο 4/2
Secret Club, Κυψέλη. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά, απαραίτητη η κράτηση θέση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στη σελίδα του Pugnant Film Series στο Facebook (https://www.facebook.com/Pugnant) ή μέσω e-mail (pugnantfilmseries@gmail.com).
18.30 Love is a Dog from Hell (2022, 95')
20.45 Squatterpunk (2007, 79') συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.