Πρόσκληση υποβολής ταινιών για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Το "Πέρα από τα Σύνορα" προσφέρει στο μεσογειακό, ευρωπαϊκό και εν γένει διεθνές κοινό μια ετήσια, συναρπαστική εμπειρία αποτελούμενη από ταινίες με ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Η 8η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου "Πέρα από τα Σύνορα" θα λάβει χώρα για ακόμα μια χρονιά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (20 27/08) στην "Άκρη του Αιγαίου", στο ακριτικό Καστελλόριζο, μετατρέποντας το νησί για μια ακόμα χρονιά σε ένα κινηματογραφικό και πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. 

Μετά από την επιτυχημένη τελευταία έκδοση του φεστιβάλ, όπου κατατέθηκαν 790 ταινίες από 100 διαφορετικές χώρες, προβλήθηκαν 26 πανελλαδικές και παγκόσμιες διεθνείς πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δεύτερης διαγωνιστικής σκηνής του Φεστιβάλ (μicro), η 8η έκδοση του "Πέρα από τα Σύνορα" προσκαλεί Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 3 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 30 Απριλίου 2023. 

Το "Πέρα από τα Σύνορα" προσφέρει στο μεσογειακό, ευρωπαϊκό και εν γένει διεθνές κοινό μια ετήσια, συναρπαστική εμπειρία αποτελούμενη από ταινίες με ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο, γεγονότα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν και σφυρηλάτησαν τις χώρες, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς μας. Στόχος αυτού του φεστιβάλ "boutique" είναι να γιορτάσει και να υπογραμμίσει την ομορφιά και την προσφορά της κινηματογραφικής αφήγησης μέσω της ιστορίας και της κοινωνίας.  Να εμπνεύσει, να προβληματίσει και να τροφοδοτήσει με δημιουργική ανησυχία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το "Πέρα από τα Σύνορα" αφορά το ανθρώπινο αποτύπωμα στο τώρα και το τότε, στο εδώ και στο παντού.

Η πρόσκληση υποβολής αφορά σε ταινίες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί εντός των τελευταίων 4 χρόνων (2020-2023). Οι ταινίες που κατατίθενται στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα χρειάζεται να είναι είτε μεσαίου ( 30 – 60 λεπτά), είτε μεγάλου (60 + λεπτά) μήκους. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται είτε μέσω της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας αίτησης που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, είτε μέσω της πλατφόρμας FilmFreeway και του επίσημου προφίλ του Φεστιβάλ στην πλατφόρμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.