Η μικρού μήκους "AirHostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου ταξιδεύει σε Σάντανς και Κλερμόν-Φεράν

Συνεχίζεται η θετική διεθνής πορεία για την ταινία του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτη.

Airhostess 737 «Airhostess-737»

Αφότου "απογειώθηκε" το περασμένο καλοκαίρι από το φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα, η μικρού μήκους "AirHostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου, συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Μετά και τη βράβευση της ταινίας στο 47ο φεστιβάλ του Τορόντο, επόμενος σταθμός του φιλμ είναι πρώτα το Σάντανς (19-29/1) και στη συνέχεια το Κλερμόν-Φεράν (27/1-4/2). Ο Νεοφώτιστος ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Σάντανς, τη Μέκκα του παγκόσμιου ανεξάρτητου σινεμά, ενώ στη γαλλική πόλη Κλερμόν-Φεράν, όπου φιλοξενείται ο σημαντικότερος θεσμός για τις μικρού μήκους ταινίες, θεωρείται παλαιός γνώριμος. Ο σκηνοθέτης έχει διαγωνισθεί εκεί δύο φορές στο παρελθόν, με την ταινία "Λεωφόρος Πατησίων" μάλιστα να αποσπά 3 βραβεία.

Στο "AirHostess-737" πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα, στο ρόλο μιας 39χρονης αεροσυνοδού που βρίσκεται σε μια πτήση από Αθήνα προς Καβάλα με ένα Boeing-737. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο ο Θανάσης Νεοφώτιστος βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο "Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια".

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/05/2024

Ο "Ραψωδός" με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στους κινηματογράφους

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκολαϊ Χάμελ.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Μια ξέπνοη όσο και ανερμάτιστη μεταφορά ενός θεατρικού έργου που καταφέρνει να μην εντρυφά πουθενά ενώ θίγει τα πάντα.

Avant-Drag!

Ένα τολμηρό ριζοσπαστικό ντοκιμαντέρ-μανιφέστο, που αποθεώνει την εγχώρια drag σκηνή όσο απογυμνώνει την πολλαπλή φοβικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.