Ο Χένρι Κάβιλ βγάζει την κάπα του "Superman"

Παρελθόν από το υπερηρωικό franchise της DC αποτελεί ο ηθοποιός, «θύμα» των σαρωτικών αλλαγών που έχουν επέλθει στο στούντιο.

man_of_steel_henry_cavill

Οι σαρωτικές αλλαγές στο στρατόπεδο της DC συνεχίζονται. Από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κινηματογραφικού στούντιο Γουόλτερ Χαμάντα αντικαταστάθηκε από το λαοφιλές δίδυμο των Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, οι δύο άντρες κάνουν ριζικές παρεμβάσεις στο υλικό της εταιρίας.

Έτσι, λίγες μέρες αφού η Πάτι Τζένκινς διαμαρτυρήθηκε μέσω Twitter για τη διακοπή των εργασιών πάνω στην τρίτη ταινία "Wonder Woman", κάτι που μένει να φανεί εάν ισχύει τελικά, μια νέα είδηση ήρθε να ταράξει τα "υπερηρωικά" νερά. Με μια ανακοίνωσή του στο Instagram, ο Χένρι Κάβιλ, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με τη μοντέρνα κινηματογραφική εκδοχή του Superman, μοιραστήκε πως δεν πρόκειται να ενσαρκώσει ξανά τον "άνθρωπο από ατσάλι".

Ο Κάβιλ μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Όπως όλα δείχνουν, τελικά δεν πρόκειται να επιστρέψω ως Superman. Αφού τον περασμένο Οκτώβριο το στούντιο ζήτησε να ανακοινώσω την επάνοδό μου, προτού γίνουν οι νέες προσλήψεις, εν τέλει αυτά τα νέα δεν είναι τα καλύτερα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Η αλλαγή της φρουράς είναι κάτι που συμβαίνει. Το σέβομαι αυτό. Ο Τζέιμς και ο Πίτερ έχουν ένα σύμπαν να χτίσουν".

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν αδικείται ο Κάβιλ από αυτήν την εξέλιξη, η οποία βέβαια δεν τον θέτει απαραίτητα εξολοκλήρου εκτός DC, είναι μάλλον θεμιτοί. Οι Γκαν-Σάφραν καλούνται να ανανεώσουν εκ βαθέων το κινηματογραφικό σύμπαν ενός στούντιο το οποίο έχει χάσει την ταυτότητά του εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, παρόλο που στην post-credit σκηνή του "Black Adam" είχε εμφανιστεί ο Κάβιλ με τη στολή του Superman, ενδεχομένως να είναι προς το καλύτερο πως ο άτρωτος υπερήρωας πρόκειται να αλλάξει ρότα.

Εξάλλου, οι Γκαν-Σάφραν έχουν ήδη στα σκαριά κάτι ολοκαίνουριο γύρω από τον Superman. Όπως γράφεται στην Αμερική, οι δυο τους έχουν εμπνευστεί μια φρέσκια εκδοχή του υπερήρωα, η οποία αφορά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως ο δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ στη Μητρόπολη. Όταν, δηλαδή, σμιλεύεται ο πυρήνας του χαρακτήρα του και γνωρίζει ανθρώπους κομβικούς για τη ζωή του, όπως η Λόις Λέιν. Να σημειώσουμε εδώ πως όλα τα παραπάνω δε θέτουν σε κίνδυνο το επίσης "σουπερμανικό" πρότζεκτ των Τζ. Τζ. Έιμπραμς και Τα-Νέχισι Κόουτς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.