Καταθέστε την ταινία σας για το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης περιμένει τις δημιουργίες σας.

Έτοιμοι για το υβριδικό και υπαίθριο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης;

Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023 με σταθερό στόχο τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο στο πρόγραμμα, όσο και στην Αγορά του Φεστιβάλ.

Κάθε χρόνο, δεκάδες ελληνικές παραγωγές φιλοξενούνται στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τις τάσεις της εγχώριας παραγωγής και παρουσιάζοντας το έργο τόσο καθιερωμένων όσο και πολλά υποσχόμενων σκηνοθετών. Στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έως 3 ελληνικά ντοκιμαντέρ, διάρκειας άνω των 70 λεπτών. Επίσης, έως 3 ντοκιμαντέρ άνω των 50 λεπτών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Newcomers για πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών. Παράλληλα, έως 2 ελληνικά ντοκιμαντέρ άνω των 45 λεπτών μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward, το οποίο δοκιμάζει τα όρια της φόρμας του είδους, βλέποντας το ντοκιμαντέρ μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρίσμα.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποτελεί "εισιτήριο" για τα 'Όσκαρ, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το 'Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες που κερδίζουν το πρώτο βραβείο στα συγκεκριμένα φεστιβάλ μπαίνουν αυτόματα στη λίστα προ-επιλογής, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των υπoψήφιων ταινιών που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ταινίες τους στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έως την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023. Η αίτηση για την υποβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη στο filmfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".