Poker Face: Ο Τζογαδόρος

1,5

Δραματικό θρίλερ με… κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας, καθώς ξεκινάει σαν υπαρξιακό δράμα, εξελίσσεται με μυστήριο και σασπένς, για να κορυφωθεί σαν αδέξιο heist movie.

Poker_face

Μετά το δραματικό "The Water Diviner" του 2014 ο Ράσελ Κρόου περνά ξανά πίσω από την κάμερα, παραμένοντας ταυτόχρονα πρωταγωνιστής και κάνοντας ντεμπούτο ως σεναριογράφος, για ένα δραματικό θρίλερ με… κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας. Γιατί η ιστορία του Τζέικ Φόλεϊ, δισεκατομμυριούχου ο οποίος μαθαίνει πως έχει λίγους μήνες ζωής μπροστά του, ξεκινάει σαν φιλοσοφημένο υπαρξιακό δράμα,  εξελίσσεται όμως με μυστήριο και σασπένς όταν αυτός αποφασίζει να προσκαλέσει τους παιδικούς του φίλους, με τους όποιους έχει χαθεί πλέον, για μια βραδιά πόκερ, ετοιμάζοντάς τους μια σειρά από εκπλήξεις.

Αρχίζουν λοιπόν οι σταδιακά επώδυνες αποκαλύψεις για το παρελθόν, αλλά και το μυστικό παρόν του καθενός, οι οποίες θα πάνε στην άκρη όταν στην απομονωμένη έπαυλη του Φόλεϊ εισβάλλουν πρώτα μια συμμορία ληστών με εικαστικές ανησυχίες και κατόπιν ένα ζευγάρι αγαπημένων του προσώπων. Περνάμε έτσι από μια "δωρεάν" heist movie σε ένα αμήχανο αγωνιώδες θρίλερ, για να καταλήξουμε στις θυμόσοφες διαπιστώσεις του πρωταγωνιστή του αρχικού δράματος και μια αδέξια κινηματογραφική προσπάθεια που καταφέρνει να σκοντάψει στο… ίσιωμα.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Poker Face: Ο Τζογαδόρος

Poker Face
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ράσελ Κρόου

Ένας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μαθαίνει πως έχει λίγους μήνες ζωής, προσκαλεί τους παιδικούς του φίλους για μια βραδιά πόκερ, ετοιμάζοντάς τους μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.