Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 1/12

Όλες οι ταινίες που πρόκειται να δούμε προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Kapoia_milise

Όλες οι ταινίες που πρόκειται να δούμε προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Κάποια Μίλησε

Το χρονικό της αποκάλυψης του σκανδάλου Γουάινστιν. Η δύο φορές οσκαρικά υποψήφια Κάρεϊ Μάλιγκαν ("Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα") μαζί με την ταλαντούχα Ζόι Καζάν, πρωταγωνιστούν στο δράμα που εμπνέεται από την πραγματική δημοσιογραφική δουλειά δύο ρεπόρτερ των New York Times. Οι δυο τους βοήθησαν με μεθοδική δουλειά να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση του χρόνιου σεξουαλικού κακοποιητή και έως το 2017 μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάνστιν. Μια έρευνα που με τη σειρά της έγινε η σπίθα που άναψε το κίνημα #MeToo.

Η Νύχτα της 12ης

Γαλλικό αστυνομικό θρίλερ. Ένας νεαρός και φιλόδοξος ντετέκτιβ διορίζεται επικεφαλής σε εγκληματολογική ομάδα, όταν αναλαμβάνει τη μυστηρίωδη εξιχνίαση της δολοφονίας μιας γυναίκας. Μαζί με την ομάδα του ερευνούν την πολύπλοκη ζωή και τις σχέσεις του θύματος, αλλά αυτό που ξεκινά ως ενδελεχής έρευνα, σύντομα μετατρέπεται σε βασανιστική εμμονή.

Η Μεγάλη Ρήξη

Κοινωνική δραμεντί της Κατρίν Κορσινί. Η πολύπειρη σκηνοθέτρια Κατρίν Κορσινί εμπνέεται από τις μαχητικές κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Ένα ζευγάρι που βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού, θα δοκιμάσει τα όριά του όταν βρεθεί εγκλωβισμένο στα επείγοντα ενός νοσοκομείου που γεμίζει ασφυκτικά ένα βράδυ που το Παρίσι σείεται από μια μεγάλη διαδήλωση. Σταδιακά, το νοσοκομείο μοιάζει όλο και περισσότερο να βρίσκεται σε πολιορκία, την ώρα που εντός του το εξουθενωμένο προσωπικό δουλεύει με φρενίτιδα, οι τραυματίες διαδηλωτές είναι εξαγριωμένοι και το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τις προκαταλήψεις του.

Ο Τζογαδόρος

Ο Ράσελ Κρόου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε χαρτοπαικτικό θρίλερ. Ένας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί κάποιους παιδικούς του φίλους για μια βραδιά πόκερ. Μεταξύ τους υπάρχει μια σχέση αγάπης αλλά και ανταγωνισμού η οποία συχνά φτάνει στα όρια. Κάτι που τώρα ίσως αποδειχτεί επικίνδυνο.

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ιρλανδική ταινία τρόμου. Είναι η εβδομάδα πριν το Χάλογουιν και η μητέρα της Σαρ, η Άντζελα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Απομένει μόνο το εγκαταλελειμμένο αμάξι της στη μέση ενός χωραφιού. Όταν το επόμενο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι χωρίς καμία εξήγηση, είναι ξεκάθαρο για τη Σαρ και τη γιαγιά της, τη Ρίτα, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η μητέρα της μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται η ίδια, αλλά η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη και τρομακτική, σα να έχει αντικατασταθεί από μια μοχθηρή δύναμη. Καθώς πλησιάζει το Χάλογουιν, η Σαρ πρέπει να ξεθάψει τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειάς της για να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη μητέρα της.

Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

Αερομαχίες στον πόλεμο της Κορέας. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο κορυφαίων Αμερικανών πιλότων  που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όταν βοήθησαν να ανατραπεί η ήττα των Αμερικανών στην σκληρότερη μάχη του Κορεάτικου Πολέμου. Οι ηρωικές θυσίες του Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Ναυτικής Αεροπορίας, και του Τομ Χάντνερ, αλλά και η ισχυρή φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ τους θα τούς μετέτρεπε στο πιο διάσημο δίδυμο της Ναυτικής Αεροπορίας.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος

Μελωδικό animation εφηβικής "επιβίωσης" στη Νέα Υόρκη. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ πρωταγωνιστεί στην σπαρταριστή οικογενειακή περιπέτεια, όπου μοιράζεται τη μεγάλη οθονη μαζί με έναν ξεχωριστό "συνάδελφο". Ο Λάιλ, είναι ένας κροκόδειλος με χρυσή καρδιά και καταπληκτική φωνή, ο οποίος κρύβεται σε μια σοφίτα. Εκείνον ανακαλύπτει μια οικογένεια όταν μετακομίζει στο νέο σπίτι της και ξαφνικά, καλείται όχι μόνο να προστατέψει τον Λάιλ αλλά και να διαχειριστεί το μοναδικό ταλέντο του. Η ταινία είναι βασισμένη στη σειρά παιδικών βιβλίων "Lyle, Lyle Crocodile" του Μπέρναρντ Γουέιμπερ. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο ποπ σταρ Shawn Mendes.

Σώσε το Δέντρο

Οικολογικό animation από την Ισπανία. Σε ένα κόσμο ο οποίος έχει αποξενωθεί από το φυσικό περιβάλλον, έχουν απομείνει εκείνοι που αφηγούνται ιστορίες για δέντρα με υπερδυνάμεις. Μαζί τους από την πρώτη στιγμή βρίσκονται τα ξωτικά, τα οποία είναι οι αχώριστοι σύντροφοί τους. Καθώς τα δέντρα, όμως, κινδυνεύουν με τον αφανισμό εξαιτίας του ανθρώπου, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιβιώσουν. Η ταινία ήταν υποψήφια για βραβείο Γκόγια καλύτερου animation.

Μέρες του '36

Η δεύτερη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε επανέκδοση. Λίγους μήνες πριν τη δικτατορία του Μεταξά, ένας πολιτικός κρατούμενος συλλαμβάνει σαν όμηρο στο κελί του ένα βουλευτή κι απειλεί την κυβέρνηση ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις.

Η Παγίδα του Διαβόλου

Φράντισεκ Βλάσιλ του 1962. Ένας ιερέας επισκέπτεται μία μικρή πόλη με μία μυστική αποστολή. Είναι μέλος της Ιεράς Εξέτασης και πρέπει να ερευνήσει τις δραστηριότητες του τοπικού μυλωνά. Ο μυλωνάς και ο γιος του είναι απόγονοι μιας παλιάς οικογένειας, της οποίας το προγονικό σπίτι κάηκε ολοσχερώς πριν από εκατό χρόνια. Έχουν ξαναχτίσει την αυτοκρατορία τους από το μηδέν, κυρίως μέσω της μεγάλης γνώσης τους για τη γη, το νερό και την αρχιτεκτονική, που παραδόθηκε μέσω της εμπειρίας πολλών γενεών στην οικογένειά τους. Η φήμη τους για την εύρεση νερού και την πρόβλεψη της σταθερότητας ενός κτίσματος έχει υποπέσει στην αντίληψη της Ιεράς Εξέτασης, οι οποίοι είναι βέβαιοι ότι η οικογένεια έχει κάνει συμμαχία με τον διάβολο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.