Συνέδριο "Ο Παζολίνι και η Ελλάδα" στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την ολοκλήρωση του κινηματογραφικού αφιερώματος στον Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Το ανένταχτο σινεμά του Πιέρ Πάολο Παζολίνι στην Ταινιοθήκη

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει στις 24 Νοεμβρίου (6 μ.μ.) συνέδριο για την ολοκλήρωση του κινηματογραφικού αφιερώματος στον Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Το συνέδριο με θέμα "Ο Παζολίνι και η Ελλάδα", διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσουν ομιλίες, τις οποίες θα ξεκινήσει ο Γεράσιμος Ζώρας με θέμα "Pasolini και Παναγούλης. Δύο παράλληλες πορείες με ελπιδοφόρα αρχή και τραγικό τέλος". Θα συνεχίσει η Ιωάννα Τύρου με την ομιλία της "Mamma Roma του Παζολίνι: ο σχεδιασμός ενός μαθήματος γλώσσας και πολιτισμού" και η Μαρία Σγουρίδου με τον Διονύση Αλεβίζο, "Συνθέτοντας παζολινικά στιγμιότυπα. Ο ελληνικός ημερήσιος και περιοδικός τύπος για τον Πιέρ-Πάολο Παζολίνι". Η Βασιλική Μπάρμπα θα παρουσιάσει το "Πυλάδης": Μια ιδεολογική συνέχεια της "Ορέστειας", ενώ τις ομιλίες θα κλείσουν ο Ιωάννης Τσόλκας και η Μαρία Χατζηκυριακίδου με θέμα "Η σύγχρονη Ελλάδα στο έργο του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι".  

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Πατησίων 47
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.