7 φορές που συμπαθήσαμε λίγο παραπάνω τον Mark Ruffalo

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Μαρκ Ράφαλο κλείνει σήμερα τα 55 του χρόνια.

Mark Raffalo

Ο Μαρκ Ράφαλο έχει μια εμφάνιση που μένει. Λίγο οι μπούκλες του, λίγο το χαμόγελο και φυσικά η τραχιά φωνή του, τον κάνουν ξεχωριστό. Εννοείται και το ταλέντο του. Ο Ruffalo πάλευε με μη διαγνωσμένη δυσλεξία και ΔΕΠΥ από νεαρή ηλικία. Έκανε το πρώτο του ντεμπούτο στην ταινία του Lonergan, This Is Our Youth, η οποία, στη συνέχεια, τον βοήθησε να πάρει αρκετούς κινηματογραφικούς ρόλους και διαμόρφωσε την καριέρα του. Μέχρι φυσικά να γίνει ο γνωστός σε όλους μας Hulk και να κερδίσει ακόμη περισσότερη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως. 

Ταπεινός και μετρημένος, ο Ράφαλο είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος στους θαυμαστές του. Στο The Graham Norton Show, κάποτε είπε αστειευόμενος: "Γνωρίζω όλους τους θαυμαστές μου με το όνομά τους. Και τους επτά". Είναι επίσης γνωστός ως ο βασιλιάς των spoilers έχοντας πολλές φορές, αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες. Στοργικός πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος, ήταν πάντα οπαδός του αθλητισμού, ενώ παραδέχεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως ηθοποιός στα παιδιά του. "Ο γιος μου μου είπε τις προάλλες, όταν ήταν θυμωμένος μαζί μου: "Πάντα μισούσα τον Hulk. Νομίζω ότι είναι σκατά'". Σήμερα, στα 55α γενέθλιά του, βρίσκουμε τις επτά καλύτερες ταινίες του. Αυτές που τον διαμόρφωσαν μέχρι σήμερα.  

Shutter Island (Μάρτιν Σκορτσέζε, 2010)

Έντονο και αγχωτικό, το Shutter Island είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα έργα του Σκορτσέζε. Ο Μαρκ Ράφαλο ως ο καλά πληροφορημένος Τσακ Άουλ προσθέτει μια ακόμη διάσταση στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο Σκορτσέζε πετυχαίνει τη μεγαλύτερη ανατροπή της πλοκής στο τέλος της ταινίας, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στο μυαλό των θεατών.  

You Can Count On Me (Κένεθ Λόνεργκαν, 2000)

Αυτή η υποψήφια για Όσκαρ ταινία εκτόξευσε την καριέρα του Μαρκ Ράφαλο προτού "εμπλακεί" με το MCU. Η ταινία του Λόνεργκαν τολμά να απεικονίσει μια ευαίσθητη σχέση ενηλίκων μεταξύ δύο αδερφών, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ως εκπρόσωποι της μικρομεσαίας τάξης στην Αμερική. Ο Ράφαλο στο ρόλο του ανεύθυνου Τέρι είναι συγκινητικός. 

Begin Again (Τζον Κάρνεϊ, 2013)

Η Κίρα Νάιτλι και ο Μαρκ Ράφαλο είναι εδώ ένα ζευγάρι με υπέροχη χημεία. Η μοίρα σε συνδυασμό με το κοινό πάθος για τη μουσική φέρνουν κοντά αυτές τις δύο χαμένες ψυχές, οι οποίες βρίσκονται απλώς στο "σωστό μέρος" την "σωστή στιγμή". Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το δίδυμο που υποδύεται την Γκρέτα, μια φιλόδοξη, πρόσφατα πληγωμένη τραγουδοποιό και τον Νταν, ένα μόνιμα μεθυσμένο στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, οι οποίοι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης. 

O Hulk της Marvel (διάφοροι σκηνοθέτες από το 2008) 

Ο Μαρκ Ράφαλο υποδύεται τον σπασίκλα ιδιοφυή Δρ. Μπρους Μπάνερ τον γνωστό σε όλους Hulk, του οποίου η απαράμιλλη φυσική παράξενη και οργή μπορεί να ξεσπάσει σε περιόδους κρίσης. Μετά τον Έρικ Μπάνα και τον Έντουαρτ Νόρτον, οΡάφαλο προσεγγίστηκε για να παίξει αυτόν τον ρόλο, τον οποίο αρχικά αρνήθηκε καθώς πίστευε ότι ήταν ο "λάθος άνθρωπος" για αυτόν. Ωστόσο, τελικά μεταπείστηκε και ο Hulk αποδείχθηκε ένας από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της καριέρας του. 

Zodiac (Ντέιβιντ Φίτσνερ, 2007) 

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το επικό ανθρωποκυνηγητό για τον κατά συρροή δολοφόνο, τον γνωστό Zodiac Killer. Ο ίδιος χλεύαζε την αστυνομία και την προσκαλούσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού, κατά το οποίο άφηνε πίσω του ενδεικτικά στοιχεία, όπως γράμματα, κρυπτογραφήματα, ρούχα κ.ά. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ υποδύεται τον σκιτσογράφο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ του οποίου η εμμονή με τον Zodiac Killer τον οδηγεί στην επίλυση γρίφων για να μπορέσει να εντοπίσει τον δολοφόνο. Αν και ο Πολ Άβερι του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ τον κοροϊδεύει, αργότερα καταλαβαίνουν πόσο χρήσιμοι είναι και οι δύο. Ο Μαρκ Ράφαλο υποδύεται τον Ντέιβ Τόσκι, έναν επιθεωρητή της αστυνομίας που έχει αναλάβει την υπόθεση μαζί με τον συνεργάτη του Μπιλ Αρμστρονγκ.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind  (Τσάρλι Κάουφμαν 2004) 

Ο Τζόελ Μπάρις και η Κλεμεντίν Κρουζίνσκι συναντιούνται κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με το τρένο στο σταθμό Montauk, ερωτεύονται και περνούν όμορφα, προτού οι υπέροχες στιγμές τους φτάσουν στο τέλος τους. Η ταινία απολαμβάνει τη λάμψη των πρωταγωνιστών της, του Τζιμ Κάρεϊ και της Κέιτ Γουίνσλετ. Το χρώμα των μαλλιών της Γουίνσλετ αλλάζει ακολουθώντας τις διαθέσεις της. Ένα διαχρονικό αριστούργημα που απολαμβάνει την ποιητική φύση του έρωτα και της θλίψης. Ο Ράφαλουποδύεται τον Σταν Φινκ, τον φίλο της Κίρστεν Ντανστ. 

Spotlight (Τομ Μακκάρθι, 2015)

Βασισμένη σε μια ανατριχιαστική αληθινή ιστορία της παλαιότερης ερευνητικής δημοσιογραφικής μονάδας της Boston Globe, γνωστής ως ομάδα "Spotlight", η ταινία εξιστορεί μία έρευνα για τη συστηματική παιδεραστία, την κακοποίηση και την κακοποίηση παιδιών στην περιοχή της Βοστώνης από ρωμαιοκαθολικούς ιερείς. Απέσπασε παγκόσμια αναγνώριση για την τολμηρή απεικόνιση της φρίκης στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας μαζί με την ανεξέλεγκτη διαστροφή και τον μισογυνισμό που οδηγούν στην ψυχοσεξουαλική σφαγή μικρών παιδιών. Το καστ περιλαμβάνει θρυλικούς ηθοποιούς όπως ο Μάικλ Κίτον, Στάνλεϊ Τουτσι, Μαρκ Ράφαλο και Ρέιτσελ Μακ Άνταμς. Τόσο η Μακ Άνταμς όσο και ο Ράφαλο έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ ενώ η ταινία κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. 

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.