Ταινίες που παίζουν μπάλα στο 1ο Athens Football Festival

goal_the_dream_begins

Ένα ολοκαίνουριο φεστιβάλ ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στην πόλη αυτήν την εβδομάδα, συνδυάζοντας δύο πράγματα που η στήλη αγαπά ιδιαίτερα: το ποδόσφαιρο και το σινεμά. Το 1ο Athens Football Festival σεντράρει στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) για ένα τριήμερο (18-20/11), παρουσιάζοντας ξεχωριστές δράσεις γύρω από τη στρογγυλή θεά, αλλά και ένα εκλεκτικό κινηματογραφικό πρόγραμμα.

Συνολικά προβάλλονται τέσσερις ταινίες, ξεκινώντας το Σάββατο (19/11) με το "Freedom Fields" (Ναζίχα Αρέμπι) από τη Λιβύη. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί μια ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών στην προσπάθειά της να γίνει αποκτήσει απήχηση ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή, ωστόσο "σκοντάφτει" στις συντηρητικές αγκυλώσεις τις λιβυκής κοινωνίας. Στο πρόγραμμα τη σκυτάλη παίρνει μια πολύ αγαπημένη ταινία κάθε φίλου της μπάλας, το "Goal! The Dream Begins" (Ντάνι Κάνον & Μάικλ Γουιντερμπότομ), το οποίο αφηγείται την ανέλιξη ενός ασήμου παίκτη από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες στην κορυφή της ποδοσφαιρικής ελίτ. Η ταινία ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πρόσφατα, εξαιτίας της επιτυχίας που σημειώνει στο γήπεδο ο επιθετικός της Νιουκάσλ Μιγκέλ Αλμιρόν, ο οποίος έχει παρόμοια ιστορία με τον πρωταγωνιστή του φιλμ. Πρόκειται για ένα παίκτη που πριν από μια δεκαετία ζούσε στην Παραγουάη με τους γονείς του δουλεύοντας σε σούπερ μάρκετ και τώρα, στα 28, είναι ένας εκ τω σημαντικότερων προσωπικοτήτων στην Premier League απολαμβάνοντας συμβόλαιο εκατομμυρίων.

freedom_fields_doc
"Freedom Fields"

Από την άλλη, η Κυριακή (20/11) είναι αφιερωμένη στις διεθνείς διοργανώσεις. Αρχικά, το "Worker's Cup" φιλοδοξεί να φωτίστει τις αφανείς πτυχές της καταπίεσης και εκμετάλλευσης οι οποίες ξεπήδησαν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έπειτα, το "Βασιλιάς Όττο" (Αντρέ Μαρκς) μας θυμίζει νοσταλγικά την πρωτοφανή πορεία της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προς την κατάκτηση του Euro 2004 υπό την καθοδήγηση του Γερμανού προπονητή Ότο Ρεχάγκελ.

Το πρόγραμμα του Athens Football Festival:

Πρόγραμμα Athens Football Festival

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.