Το KINO Athens επιστρέφει στον Δαναό

Το KINO Athens σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό επιστρέφει στον κανονικό του προγραμματισμό με εβδομαδιαίες προβολές από Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.

KINO Athens: Sisters With Transistors

Το KINO Athens, σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό, επιστρέφει στον κανονικό του προγραμματισμό με εβδομαδιαίες προβολές από Τρίτη, 22 Νοεμβρίου. Οι προβολές πλαισιώνονται από παρουσιάσεις και συζητήσεις, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. 

Το πρόγραμμα προβολών

Funny Ha Ha (Άντριου Μπουτζάλσκι, 2005) | 22/11

Funny Ha Ha

Η 23χρονη Μάρνι περιπλανιέται αναζητώντας αγάπη και εργασία στο βραβευμένο από τους κριτικούς ντεμπούτο "Funny Ha Ha" του Άντριου Μπουγιάλσκι. Οι διάλογοι της ταινίας μοιάζουν αυτοσχεδιαστικοί και ο αφηγηματικός της ρυθμός είναι χαλαρός και πολύπλευρος, καθώς δημιουργεί ένα επιδέξιο ομαδικό πορτρέτο των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου - των φίλων, των συναδέλφων και των επίδοξων εραστών της Μάρνι. Μέχρι το τέλος της ταινίας, ο Μπουγιάλσκι αποδεικνύεται ένας από τους πιο οξυδερκείς και ευφυείς ανεξάρτητους δραματουργούς της Αμερικής. Ξέρει να χρησιμοποιεί επιδέξια το φιλμ των 16 χιλιοστών, για να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα περίεργα γεγονότα και τους επίμονους γρίφους της σύγχρονης ζωής των νέων.

Beeswax (Άντριου Μπουτζάλσκι, 2009) | 6/12

Beeswax

Το "Beeswax" περιστρέφεται γύρω από τις προσωπικές και επαγγελματικές περιπέτειες των δίδυμων αδελφών Τζίνι και Λόρεν, που ζουν στο Όστιν του Τέξας. Η Τζίνι είναι συνιδιοκτήτρια ενός καταστήματος vintage ρούχων με την Αμάντα, μια ημι-αποξενωμένη φίλη της, η οποία φοβάται ότι προσπαθεί να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η Λόρεν ζει μια πιο χαλαρή, λιγότερο περιοριστική ζωή και σκέφτεται να φύγει εντελώς από τη χώρα. Όταν η Τζίνι λαμβάνει ένα μήνυμα στο email της από την Αμάντα που την απειλεί με μήνυση, καλεί τον πρώην φίλο της, φοιτητή της Νομικής, Μέριλ, να τη βοηθήσει. Ανυπόμονος να αποσπάσει την προσοχή του από τα δικά του προβλήματα, ξεκινάει να βοηθάει τις αδελφές με τα δικά τους.

Sisters With Transistors (Λίσα Ρόβνερ, 2021) | 20/12

Sisters With Transistors

Το Sisters With Transistors είναι η άγνωστη ιστορία των πρωτοπόρων γυναικών της ηλεκτρονικής μουσικής, σημαντικών συνθετριών που αγκάλιασαν τις μηχανές και τις απελευθερωτικές τεχνολογίες τους, για να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και ακούμε μουσική σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.