Το Μενού

3

Το κραυγαλέα κυνικό χιούμορ ανακατεύεται με τη χειροπιαστή αγωνία, σε μια κινηματογραφική συνταγή που λειτουργεί καλύτερα ως σαρδόνια κωμωδία παρά ως ταξικό θρίλερ, αφήνοντας ωστόσο μια ψυχαγωγική επίγευση.

to_menou_kritiki

Ως σκηνοθέτης του τηλεοπτικού "Succession", ο Μαρκ Μάιλοντ έχει εντρυφήσει στις περιπλοκότητες που βρίσκονται στην καρδιά της ψυχοσύνθεσης της μεγαλοαστικής τάξης. Τώρα, περνά στην "ταξική αντεπίθεση" απογυμνώνοντας εκδικητικά τη μιαρότητα των προνομιούχων, διαμέσου του λουσάτου κόσμου της υψηλής γαστρονομίας. Όλα ξεκινούν όταν ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί. Αγνοεί, όμως, ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει μερικές αιμοβόρες εκπλήξεις.

to_menou_erxodai

Στο πνεύμα του "Τριγώνου της Θλίψης", ο Μάιλοντ επιτίθεται στην απληστία των εξωφρενικά πλουσίων, απογυμνώνοντας το επιφανειακό πνεύμα και την αχόρταγη, πλην ακαλλιέργητη φύση τους. Μπορεί οι πολιτικές προθέσεις του να είναι αμφίσημες στην ουσία τους, ωστόσο αποφεύγουν τις διδακτικές ευκολίες, επενδύοντας περισσότερο στο μακάβριο σασπένς παρά στην κοινωνική καταγγελία. Έτσι, στην ταινία ανακατεύεται το κραυγαλέα κυνικό χιούμορ με τη χειροπιαστή αγωνία, σε μια κινηματογραφική συνταγή που λειτουργεί καλύτερα ως σαρδόνια κωμωδία παρά ως ταξικό θρίλερ, αφήνοντας στο τέλος μια ψυχαγωγική επίγευση.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μενού

The Menu
3
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μαρκ Μάιλοντ

Ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί, αγνοώντας ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει αιμοβόρες εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.