ΣαμΣαμ

2

Εντελώς παιδική διαστημική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, πιστή στη σειρά βιβλίων και το γαλλοβελγικό τηλεοπτικό σίριαλ «SamSam».

SamSam

Ο ΣαμΣαμ είναι ο ήρωας μιας πετυχημένης σειράς βιβλίων του Σερζ Μπλοχ και ένας ανήσυχος νεαρός ο οποίος φαίνεται πως έχει όλα όσα ονειρεύεται: ηρωικούς γονείς, δικό του ιπτάμενο δίσκο και φίλους σε διάφορους γαλαξίες. Το μόνο που του απομένει είναι να αποκτήσει, όπως όλοι οι υπόλοιποι γύρω του, πραγματικές υπερδυνάμεις, κάτι το οποίο έχει επείγουσα ανάγκη όταν πρωτογνωρίζει τη γοητευτική Μέγκα και όταν λίγο αργότερα προσγειώνεται στον επικίνδυνο πλανήτη του μοχθηρού βασιλιά Μάρθιαλ.

Πριν φτάσει ως τη μεγάλη οθόνη ο ΣαμΣαμ πέρασε από τη μικρή ως γαλλοβελγικό τηλεοπτικό σίριαλ και τώρα ξεκινάει τις διαστημικές σκανταλιές του με ένα εντελώς παιδικό animation. Βασισμένο σε απλό ψηφιακό σκίτσο χωρίς εικαστικές λεπτομέρειες, αλλά με χαρακτήρα, και μια μάλλον ισχνή σεναριακή ιδέα για μια εναλλακτική, ψυχολογικά ώριμη όσο και διδακτική προσέγγιση της μοδάτης υπερηρωικής σινε-μυθολογίας: οι πραγματικές υπερδυνάμεις, όπως το κουράγιο, η αυτοθυσία και η φιλαλήθεια, κρύβονται μέσα μας και είναι στο χέρι μας να τις ανακαλύψουμε αργά ή γρήγορα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Βέλγιο, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

ΣαμΣαμ

SamSam
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 77 '
  • Τανγκί ντε Κερμέλ

Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται: ηρωικούς γονείς, δικό του ιπτάμενο δίσκο και φίλους σε διάφορους γαλαξίες. Το μόνο που του απομένει είναι να αποκτήσει, όπως όλοι γύρω του, πραγματικές υπερδυνάμεις, κάτι το οποίο έχει επείγουσα ανάγκη όταν προσγειώνεται στον επικίνδυνο πλανήτη Μαρθ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.