Έτοιμοι για τη ρομαντική επιστροφή του Γουόνγκ Καρ-Βάι;

Ο σκηνοθέτης της «Ερωτικής Επιθυμίας» έρχεται ξανά στο προσκήνιο με το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό «Blossoms Shanghai».

blossoms_shanghai_trailer

Σαν άτυπη συνέχεια της "Ερωτικής Επιθυμίας" και του "2046", ρομαντική τριλογία του Γουόνγκ Καρ-Βάι πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί με το "Blossoms Shanghai", την τηλεοπτική σειρά που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το 2023 στην Κίνα, τη στιγμή που ετοιμάζεται και η κινηματογραφική εκδοχή της.

Δέκα χρόνια μετά το "Grandmaster", ο Καρ-Βάι διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιν Γιουτσένγκ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τριών κατοίκων της Σανγκάης από τις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν ολοκληρωνόταν η Πολιτισμική Επανάσταση, έως τη δεκαετία του '90.  Σύμφωνα με τον Καρ-βάι, το μυθιστόρημα προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για να αποτυπώσει την αγάπη του για την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο ίδιος με το "Blossoms Shanghai" επιδιώκει να απεικονίσει το πώς διαμορφώθηκε η Σανγκάη στο πέρασμα του χρόνου, ώστε να φτάσει σήμερα να απολαμβάνει τόση ευημερία.

Δείτε το τρέιλερ του "Blossoms Shanghai":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.