Το Φως του Διαβόλου

1

Τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον δεν υπάρχει στην επανάληψη μιας πολλαπλά φωτοτυπημένης τρομο-φόρμουλας από τον πεπειραμένο δαιμονοκυνηγό Ντάνιελ Σταμ («Ο Τελευταίος Εξορκισμός»).

To_fos_tou_diavolou1

Παρ’ ότι το 2010 ο Ντάνιελ Σταμ δήλωνε πως η ταινία του θα ήταν "Ο Τελευταίος Εξορκισμός", ύστερα από ένα ακόμα θρίλερ τρόμου ("13 Sins") και πολλές τηλεοπτικές δουλειές, είναι και πάλι έτοιμος να τα βάλει με τα κακά πνεύματα. Αυτός πίσω από την κάμερα και μπροστά της η αδελφή Αν, μια καλόγρια η οποία δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στο θέμα του δαιμονισμού και γίνεται η πρώτη γυναίκα που δοκιμάζεται από τις εκκλησιαστικές αρχές ως… εξορκίστρια. Η επαφή της με έναν ισχυρό δαίμονα, όμως, ξυπνά επώδυνες μνήμες από το παρελθόν της κι εκείνη πιστεύει αφελώς πως έχει τις γνώσεις και το θάρρος να τον αντιμετωπίσει.


Παρότι στον "Τελευταίο Εξορκισμό" ο Σταμ είχε δοκιμάσει με τόλμη να πειραματιστεί τόσο με το found footage όσο και με το possession film, τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον δεν υπάρχει εδώ, στην απλή επανάληψη μιας πολλαπλά φωτοτυπημένης τρομο-φόρμουλας. Ίσως μια υποψία για τον παραλληλισμό ενοχής/υστερίας/"δαιμονισμού", τον οποίο πολύ γρήγορα τον παίρνει κι αυτόν ο διάολος.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Το Φως του Διαβόλου

Prey for the Devil
1
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 93 '
  • Ντάνιελ Σταμ

Η αδελφή Αν είναι η πρώτη γυναίκα που δοκιμάζεται από τις εκκλησιαστικές αρχές ως… εξορκίστρια, αλλά η επαφή της με έναν ισχυρό δαίμονα ξυπνά επώδυνες μνήμες από το παρελθόν της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.