Οφειλή

3

Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, το οποίο με απίστευτη απλότητα και συναρπαστική αμεσότητα «ζωντανεύει» μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ofili

Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Ο Σταύρος Ψυλλάκης ("Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε", "Μεταξά: Ακούγοντας το Χρόνο") έχει έναν ιδιαίτερο, απίστευτα απλό και άμεσο τρόπο να πλησιάζει τους ανθρώπους, καθημερινούς κι αθόρυβα "σπουδαίους", μετατρέποντάς τους μπροστά στο φακό του σε συναρπαστικό κινηματογραφικό υλικό.

Όπως ακριβώς και στο "Για Χωρίς Λόγους: Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη", λοιπόν, βιογραφεί λοξά τον ρεπόρτερ, αρθρογράφο και συγγραφέα Αλέκο Ζούκα μόνο μέσα από τα κοινά τους ταξίδια στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο. Υπόδειγμα ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ, η "Οφειλή" του σχολιάζει συγκινητικά την αξία της στιγμής, τη στάση μας μπροστά στο θάνατο, τη φιλία, τον έρωτα, τη σχέση πολιτισμού και καθημερινότητας, "ζωντανεύοντας" μια βαθιά φιλοσοφημένη στάση ζωής απέναντι στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Οφειλή

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Σταύρος Ψυλλάκης

Ο ρεπόρτερ, αρθρογράφος και συγγραφέας Αλέκος Ζούκας μέσα από τα ταξίδια του με το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη στην Πυρσόγιαννη, αλλά και τις εκμυστηρεύσεις του για την εμπειρία του με τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Tο πολύτιμο έργο του Γιώργου Τασιούλα στο Comicdom CON Athens 2024

Μέρος του πολυποίκιλου και εντυπωσιακού έργου του αναδεικνύεται στην έκθεση "Το Σύμπαν του Tass" που συνοδεύεται από τη δίγλωσση (ελληνικά/αγγλικά) έκδοση "The Tass Book | The Art of Storyboard".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.