Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 27/10

Η Λεά Σεϊντού σε βιτριολικό δράμα, ένα true crime θρίλερ έκπληξη και η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

france_erxodai

Η Λεά Σεϊντού σε βιτριολικό δράμα, ένα true crime θρίλερ έκπληξη και η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Φρανς

Μπρούνο Ντιμόν σκηνοθετεί Λεά Σεϊντού σε ρόλο εκκεντρικής τηλεπερσόνας. Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του αταξινόμητου Μπρουνό Ντιμόν ("Καμίλ Κλοντέλ 1915", "29 Φοίνικες"), όπου ενσαρκώνει μια διάσημη δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια της οποίας η ζωή μοιράζεται μεταξύ τηλεοπτικού στούντιο, πολεμικών ανταποκρίσεων και οικογένειας. Μετά από ένα τροχαίο, στο οποίο τραυματίζει έναν πεζό, όλα αλλάζουν: ξαφνικά η ίδια γίνεται η είδηση της ημέρας…

Εκεί που Ζούμε

Η τραγικωμική ελληνική πραγματικότητα δια χειρός Σωτήρη Γκορίτσα. Δώδεκα χρόνια μετά το "Απ' τα Κόκκαλα Βγαλμένα", ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας ("Βαλκανιζατέρ") διασκευάζει το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη με τίτλο "Εκεί που Ζούμε" (εκδ. Πατάκη). Σε αυτό, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά  πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει  απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Ο Άγνωστος

Βλοσυρό crime θρίλερ με τον Τζόελ Έγκερτον, βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Δύο άνδρες γνωρίζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινούν μία συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ, η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μάρκ, γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν - ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις του έθνους πλησιάζει.

Παγίδα

Αγωνιώδες πολιτικό δράμα από την Παλαιστίνη βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Ο οσκαρικά υποψήφιος Χάνι Αμπού-Ασάντ ("Παράδεισος Τώρα", "Ομάρ"), εμπνέεται από πραγματικά περιστατικά και υπογράφει ένα επίκαιρο και αγωνιώδες φιλμ. Η υπόθεσή του τοποθετείται στην Παλαιστίνη, όπου μια νεαρή παντρεμένη μητέρα πηγαίνει στο κομμωτήριο. Η κουρέας της όμως δεν είναι αυτή που δείχνει και έτσι, καταλήγει εν αγνοία της να παγιδεύεται από μυστικούς πράκτορες. Τότε ξεκινά μία δαιδαλώδης περιπέτεια, στην οποία η μάχη για την αλήθεια και την ελευθερία κρίνεται στην κόψη του ξυραφιού.

Το Φως του Διαβόλου

"Αμαρτωλό" horror γεμάτο εξορκισμούς. Ο κόσμος έχει κατακλυστεί από δαιμονισμένους ανθρώπους, έτσι η Καθολική Εκκλησία αποφασίζει να αναλάβει δράση ώστε να εξαλείψει το κακό. Για να τα καταφέρει, ανοίγει ξανά τα σχολεία εξορκισμού, στα οποία ιερείς εκπαιδεύονται στις τελετές που κατατροπώνουν τους δαίμονες. Παρότι απαγορεύεται, η νεαρή καλόγρια Αν ξεχωρίζει για τις μαχητικές ικανότητές της, γεγονός που παρατηρεί ένας έμπειρος καθηγητής ο οποίος χρίζεται υπεύθυνος της εκπαίδευσής της. Λίγο αργότερα, όταν η Αν προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός κοριτσιού, συνειδητοποιεί πως μέσα της δε βρίσκεται απλά ένας δαίμονας, αλλά ο ίδιος ο διάβολος.

Ληστής με Στιλ

Ο Μελ Γκίμπσον σχεδιάζει ακριβό ριφιφί. Η ταινία εμπνέεται από την περίπτωση του "ιπτάμενου κλέφτη", ενός πραγματικού διαρρήκτη, ο οποίος στην "καριέρα" του κατάφερε να κλέψει σχεδόν 60 τράπεζες και κοσμηματοπωλεία. Όταν, τελικά, οι Άρχες του πέρασαν χειροπέδες, όλοι πίστεψαν πως ήρθε το τέλος της δράσης του. Ήταν όμως έτσι;

Οφειλή

Το πορτρέτο του Αλέκου Ζούκα από τον πολύπειρο Σταύρο Ψυλλάκη. Ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, γλεντζέ και ταυτόχρονα βαθιά στοχαστικό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη σύνοψη του ντοκιμαντέρ, στο οποίο εναλλάσονται, μεταξύ άλλων, ταξίδια την Πυρόγιαννη και οι εκμυστηρεύσεις του Ζούκα για την εμπειρία του με τον καρκίνο.

Καλημέρα Γλυκιά Πατρίδα

Τούρκικο δράμα εμπνευσμένο από τις ζωές των συγγραφέων Ναζίμ Χικμέτ και Αχμέτ Ουμίτ. Ένα ημι-αυτοβιογραφικό φιλμ, καθώς ο Ουμίτ υπογράφει το σενάριο της ταινίας, όπου αναπτύσσονται οι εμπειρίες που μοιράστηκε με τον Χικμέτ αλλά και η κοινές πορείες τους στην λογοτεχνία και τη ζωή.

Καρό Νίντζα Επικίνδυνη Αποστολή

Ένας έφηβος και μια κούκλα νίντζα σε animated περιπέτειες. Όταν ο μοχθηρός μεγιστάνας Φίλιπ Έπερμιντ γλιτώνει τη φυλακή στην Ταϊλάνδη και αποχωρεί ατιμώρητος, ο Καρό Νίντζα αποφασίζει να τον εκδικηθεί με σύμμαχό τον 13χρονο Άλεξ. Στην προσπάθεια τους να αποδώσουν δικαιοσύνη παρασύρονται σε μια εξωτική αποστολή που θα δοκιμάσει τα όρια της φιλίας τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.