Πτώση

1,5

Αφηγηματικό στοίχημα μιας απλής, μονοδιάστατα αγωνιώδους ιδέας, η οποία αποδεικνύεται σεναριακά ισχνή για να εκπλήξει.

Ptosi

Έχοντας συνεργαστεί στις αδιάφορες περιπέτειες "The Tournament" (2009) και "Final Score" (2018), οι Τζόναθαν Φρανκ και Σκοτ Μαν συνυπογράφουν τώρα σεναριακά ένα αρχικά ενδιαφέρον αφηγηματικό στοίχημα. Δύο χαρακτήρες, μια απλή πλοκή κι ένα μόνο διακύβευμα (επιβίωσης): οι Μπέκι και Χάντερ, φίλες και ορειβάτισσες με τραυματικό παρελθόν (ο σύζυγος της πρώτης σκοτώθηκε σε κοινή τους ανάβαση), αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή μιας εγκαταλελειμμένης στη μέση της ερήμου κεραίας 600 μέτρων. Θα δυσκολευτούν, αλλά θα φτάσουν στο στόχο τους, εκεί όμως θα διαπιστώσουν πως δεν έχουν τρόπο να κατέβουν.

Μια στεγνή, μονοδιάστατα αγωνιώδης ιδέα, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για μια σειρά από πλάνα που κόβουν την ανάσα, αποδεικνύεται σεναριακά ισχνή –και ερμηνευτικά εντελώς ανεπαρκής– για να εκπλήξει. Όσα ατού και να τραβήξει από το μανίκι της, αυτό το μπιμουβάδικης κοπής θρίλερ περιστρέφεται διαρκώς γύρω από το ίδιο εύρημα, το οποίο μετά από δυο τρεις μικροεκπλήξεις ξεπέφτει υποχρεωτικά(;) σε μελοδραματικές λύσεις, μια "ανατροπή" φτηνής έμπνευσης και ένα άνευρης κορύφωσης φινάλε.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Πτώση

Fall
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 107 '
  • Σκοτ Μαν

Δυο φίλες αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν σε μια εγκαταλελειμμένη στη μέση της ερήμου κεραία 600 μέτρων. Όταν φτάνουν στην κορυφή της, όμως, διαπιστώνουν πως δεν έχουν τρόπο να κατέβουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.