Εραστές

2,5

Ερωτικό νεονουάρ με ένα δυναμικό τρίο χαρακτήρων κι ερμηνειών. Πιστό στο σεναριακό manual και την ατμόσφαιρα του είδους, γι’ αυτό και προβλέψιμο στην εξέλιξή του.

Erastes1

Μια γυναίκα, δύο άντρες, κομπολόι δίχως χάντρες… Στίχος ο οποίος συνοψίζει αμέτρητες ιστορίες (αληθινές, λογοτεχνικές, κινηματογραφικές), σχεδόν όλες με τραγική κατάληξη, μιας και όπως έλεγε σοφά ο Φρανσουά Τριφό "το ζευγάρι δεν είναι η ιδανική ερωτική κατάληξη, αλλά δεν έχουμε βρει και καλύτερη".

Αυτές τις αλήθειες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν και οι "Εραστές" της Νικόλ Γκαρσιά – μια χρυσή μετριότητα τόσο ως ηθοποιός ("Ο Θείος μου Από την Αμερική") όσο και ως σκηνοθέτης ("Ο Αντίζηλος", "Όλα Όσα Αγαπήσαμε") -, οι οποίοι ξεκινούν με την "εισβολή" της πραγματικότητας στη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού: η Λιζά και ο Σιμόν είναι αχώριστοι, ερωτευμένοι τρελά από τα εφηβικά τους χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός θα αναγκάσει τον Σιμόν να τραπεί σε φυγή και να εξαφανιστεί από τη ζωή της Λιζά, ενώ εκείνη περιμένει μάταια νέα του. Τρία χρόνια αργότερα οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν ξανά σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού, εκείνη όμως είναι πλέον παντρεμένη με τον επιχειρηματία Λεό, με τον οποίο προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδί από την Αφρική.

Ανάμεσα σ’ έναν άντρα που έχει πιάσει την καλή και σ’ έναν που την κυνηγά με κάθε κόστος, η Λιζά κινείται σαν εκκρεμές. Παγιδευμένη σε μια κοινωνική συνθήκη που δεν μπορεί να αντιπαλέψει, γίνεται άθελά της ο καταλύτης μιας ταξικής πάλης εξουσίας. Η Γκαρσιά, με τη σεναριακή υποστήριξη του εμπειρότατου Ζακ Φιεσί ("Μια Καρδιά το Χειμώνα", "Χαμένες Ψευδαισθήσεις"), την εντάσσει εύστοχα σ’ ένα ερωτικό νεονουάρ με ένα δυναμικό τρίο χαρακτήρων κι ερμηνειών. Υπερβολικά πιστό στο αφηγηματικό manual και την ατμόσφαιρα του είδους, γι’ αυτό και προβλέψιμο στην εξέλιξή του, η οποία από ένα σημείο και μετά κορυφώνεται μηχανιστικά.

Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Εραστές

Amants
3
  • Θρίλερ
  • 2020
  • Διάρκεια: 102 '
  • Νικόλ Γκαρσιά

Η Λιζά και ο Σιμόν είναι αχώριστοι, ερωτευμένοι τρελά από τα εφηβικά τους χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός θα αναγκάσει τον Σιμόν να εξαφανιστεί από τη ζωή της Λιζά, ενώ εκείνη περιμένει μάταια νέα του. Τρία χρόνια αργότερα οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν ξανά σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού, εκείνη όμως είναι πλέον παντρεμένη με τον επιχειρηματία Λεό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.