Οδηγός για Ζευγάρια

2

Ελεύθερο ριμέικ της σπονδυλωτής αυστραλιανής κωμωδίας «Μαζί σου κι ας Πεθάνω». Ευρηματικό, πικάντικο όσο και άνισο, μένει στην επιφάνεια των σεναριακών ευτράπελων.

Odhgos_gia_zeygaria

Εντυπωσιασμένοι από τις γλυκόπικρες, διασκεδαστικές διαπιστώσεις πάνω στις πολλαπλές όψεις της ερωτικής επιθυμίας που διατύπωσε η σπονδυλωτή αυστραλιανή κωμωδία "Μαζί σου κι ας Πεθάνω" (2014) του Τζος Λόουσον, οι αδελφοί Νταβίντ (συγγραφέας) και Στεφάν (casting director και ηθοποιός) Φενκινός διασκευάζουν ελεύθερα και επί το παριζιάνικο την ιδέα της, φέρνοντας έξι ζευγάρια αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους.

Δακρυφιλία, αδελφοφιλία, θανατοφιλία και μερικές ακόμα υπαρκτές κι ανύπαρκτες ερωτικές "διαστροφές" προσπαθούν να επιβιώσουν με χιουμοριστικό τρόπο σε έναν κόσμο βαρετής κανονικότητας, τις περισσότερες φορές μάλιστα με ευρηματικώς απρόσμενα αποτελέσματα. Αφοσιωμένοι στο πως θα στήσουν αυτές τις αστείες ανατροπές τους, οι Φενκινός παραμένουν μονοδιάστατοι στην πικάντικη όσο και άνιση σάτιρά τους (ο Λόουσον ήταν δραματικά πιο ευαίσθητος), η οποία ξύνει απλώς  την επιφάνεια των σεναριακών ευτράπελων. Το σκετς των δυο Bond girls Μόνικα Μπελούτσι και Καρόλ Μπουκέ είναι μακάβρια χαριτωμένο, αυτό του "αδελφόφιλου" Ραμζί Μπεντιά είναι από τα πλέον ολοκληρωμένα, ενώ έξυπνο, χωρίς να εκπλήσσει, αποδεικνύεται κι εκείνο των role players Ντενί Πονταλιντές και Σουζάν Κλεμάν.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Οδηγός για Ζευγάρια

Les Fantasmes
2
  • Κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 102 '
  • Νταβίντ Φενκινός

Έξι ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λάνθιμος, ο Κόπολα και όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών

Ανακαλύψτε τις δέκα ταινίες που δε βλέπουμε την ώρα να ανακαλύψουμε στην Κρουαζέτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/05/2024

Tο πολύτιμο έργο του Γιώργου Τασιούλα στο Comicdom CON Athens 2024

Μέρος του πολυποίκιλου και εντυπωσιακού έργου του αναδεικνύεται στην έκθεση "Το Σύμπαν του Tass" που συνοδεύεται από τη δίγλωσση (ελληνικά/αγγλικά) έκδοση "The Tass Book | The Art of Storyboard".

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".