Bullet Train

2

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής «John Wick». Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

Bullet_Train2

Με πετυχημένη θητεία χολιγουντιανού κασκαντέρ, όταν ο Ντέιβιντ Λιτς προήχθη σε σκηνοθέτη νοστίμισε τις στιλιζαρισμένες περιπέτειές του –από το "John Wick" (χωρίς credit) και το "Atomic Blonde" ως το "Deadpool 2" και το "Fast & Furious: Hobbs & Shaw"– με έναν χορογραφημένο συνδυασμό γραφικής βίας, αυτοπαρωδίας και χαβαλετζήδικων ανατροπών, καθιερώνοντας ένα μετα-ταραντινικό στιλάκι με ευδιάκριτη υπογραφή. Αυτή η οποία μπαίνει φαρδιά πλατιά και στη διασκευή του μυθιστορήματος του Κοτάρο Ισάκα "Maria Beetle", ενός μπεστ σέλερ καταιγιστικής δράσης που εξελίσσεται εξολοκλήρου επάνω στην υπερταχεία Τόκιο – Κιότο. Σε αυτή θα επιβιβαστεί ένας Αμερικανός επαγγελματίας δολοφόνος με τη φαινομενικά απλή εντολή να πάρει στην κατοχή του ένα χαρτοφύλακα. Μαζί του όμως έχουν ανέβει στο τρένο διάφοροι συνάδελφοί του, ο καθένας με τη δική του μυστική αποστολή, στήνοντας γύρω από το πολυπόθητο βαλιτσάκι έναν ματωμένο χορό μεταμφιέσεων, εξαπατήσεων, πλαστών ταυτοτήτων και πολλαπλών εκδικήσεων.


Δοκιμασμένη, η action φόρμουλα του Λιτς ενδυναμώνεται με ένα πρώτο υλικό που έχει λίγο από manga και λίγο από αδελφούς Κοέν, με το ντεκόρ του κινούμενου κλειστού χώρου να εντείνει το σασπένς. Οι παράξενοι, κάθε φύλου και φυλής χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον ανεγκέφαλα ζεν βασικό ήρωα έχουν την πλάκα τους, ενώ τόσο ο Ισάκα όσο και ο σεναριογράφος Ζακ Όλκεβιτς διαθέτουν ιδέες για να οργανώσουν μια καταιγιστικού ρυθμού χορογραφία χιουμοριστικών ξεκαθαρισμάτων. Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα. Έτσι, από μια ιστορία, η οποία όσο οδηγείται προς τη λύση του μυστηρίου της τόσο πιο ανόητη μοιάζει, διασώζονται μόνο μερικές αυτόνομες σκηνές ως χαριτωμένα και αστεία ενσταντανέ.

Ιαπωνία, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Bullet Train

2
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 126 '
  • Ντέιβιντ Λιτς

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος επιβιβάζεται στην ταχεία Τόκιο – Κιότο με εντολή να πάρει στην κατοχή του ένα χαρτοφύλακα. Μαζί του όμως έχουν ανέβει στο τρένο διάφοροι συνάδελφοί του, ο καθένας με τη δική του μυστική αποστολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.