Ο Τενόρος

2

Καλοσυνάτο και ανάλαφρα feelgood παραμύθι, το οποίο δεν καταφέρνει να διασκεδάσει τις σεναριακές κοινοτοπίες.

o_tenoros

Οι Γάλλοι τρέφουν σταθερή αγάπη για τις ιστορίες φτωχοδιαβόλων οι οποίοι από τα χαμηλά φτάνουν στα πολύ ψηλά, χάρη σε μια μείξη εξωπραγματικού ταλέντου και θείας τύχης. Πρόσφατο παράδειγμα η "Υψηλή Ραπτική" (Σιλβί Οαγιόν, 2021), όπου μια κλέφτρα ξαφνικά βρίσκεται να δουλεύει στον Dior. Σε παρόμοιο πλαίσιο, στον "Τενόρο", ένας ταλαντούχος ράπερ βιοπορίζεται ως διανομέας φαγητού. Μια παραγγελία και μια παρεξήγηση τον φέρνουν ενώπιον μιας δασκάλας φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού που εκστασιασμένη από τη φωνή του του προσφέρει μια ευκαιρία για καταξίωση.

Με μια απλή πλοκή και οικείους χαρακτήρες, ταινίες σαν και αυτή έχουν ως βασική αποστολή να δημιουργήσουν ένα κλίμα καλόκαρδο που διασκεδάζει τις σεναριακές κοινοτοπίες, καθώς η ιστορία τους έχει στόχο κυρίως να ανακουφίσει. Εδώ η "επιχείρηση" επιτυγχάνεται ως προς το ένα μέρος της, με το φιλμ να είναι πράγματι ανάλαφρα feelgood. Κατά τα λοιπά, όμως, διαδοχικά κλισέ παίρνουν τα ηνία και αυτό το τρυφερό παραμύθι οδηγείται μαθηματικά στην ανακύκλωση μπαγιάτικων δραματικών συνταγών.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τενόρος

Ténor
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Κλοντ Ζιντί Τζ.

Ένας ράπερ που δουλεύει ως διανομέας, θα γνωριστεί εξαιτίας μιας παρεξήγησης με μια δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού, η οποία διακρίνει σ’ εκείνον ένα ταλέντο που μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.