Καλή Τύχη Λίο Γκράντε

2

Ανάλαφρο δράμα χαρακτήρων με προβλέψιμη ψυχολογική διαδρομή, βασισμένο αποκλειστικά στις (αξιόπιστες) ερμηνείες και τους (καλογραμμένους) διαλόγους.

Kalh_tyxh_Leo_Grande1

Η πάντα φερέγγυα και ανοιχτή στις προκλήσεις Έμα Τόμσον είναι το μεγάλο ατού ενός ανάλαφρου, θεατρικής λογικής δράματος χαρακτήρων, το οποίο εκτυλίσσεται σε τέσσερις πράξεις και σε μόλις δύο εσωτερικούς χώρους. Γραμμένο από την κωμική ηθοποιό Κέιτι Μπραντ, του τηλεοπτικού "Katy Brand's big ass show", αντιπαραθέτει τα ερωτικά ήθη δυο γενεών μέσα από τις συναντήσεις της 60άρας Νάνσι Στόουκς και του νεαρού Λίο Γκράντε. Η πρώτη είναι μια συνταξιούχος δασκάλα που έχει χάσει το σύζυγο της δύο χρόνια πριν και αποφασίζει να προσλάβει έναν σεξεργάτη. Γεμάτη ενοχές, θα νιώσει άβολα μπροστά στον γεμάτο κατανόηση και υπομονή Λίο, αντιμέτωπη με μια απελευθερωτική εμπειρία που θα της αλλάξει τη ζωή.


Ταμπού πέφτουν, ανασφάλειες αποκαλύπτονται και το παρελθόν καταδιώκει μικρούς και μεγάλους καθώς διανύουν μια παντελώς προβλέψιμη ψυχολογική διαδρομή. Η Αυστραλέζα Σόφι Χάιντ αφήνει τους καλογραμμένους, πικάντικους και δραματικά ορθούς διαλόγους να καθοδηγήσουν την αφήγηση, η οποία κρέμεται από την ερμηνευτική δεξιοτεχνία της Έμα Τόμσον και την υποστηρικτική επάρκεια του ανερχόμενου Ντάριλ ΜακΚόρμακ ("Peaky Blinders").

Μ. Βρετανία. 2022. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Καλή Τύχη Λίο Γκράντε

Good Luck to You, Leo Grande
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 97 '
  • Σόφι Χάιντ

Η Νάνσι Στόουκς, συνταξιούχος δασκάλα που έχει χάσει το σύζυγο της δύο χρόνια πριν, αποφασίζει να προσλάβει έναν νεαρό σεξεργάτη. Γεμάτη ενοχές, θα έρθει αντιμέτωπη με μια απελευθερωτική εμπειρία που θα της αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/05/2024

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.