Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

2,5

One woman show από την απολαυστική, βραβευμένη με Σεζάρ ερμηνείας Λορ Καλαμί, την οποία υποστηρίζουν ένα καλογραμμένο σενάριο κι ένας χαριτωμένος τετράποδος συμπρωταγωνιστής.

O_gaidaros_o_erastis_mou_ki_ego

Η πρώτη ταινία της Καρολίν Βινιάλ "Les Autres Filles", γυρισμένη 22 χρόνια πριν, είναι ένα νεανικό δράμα (σεξουαλικής) ενηλικίωσης. Η δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα είναι μια καθαρή κωμωδία, αλλά η πρωταγωνίστριά της, δασκάλα δημοτικού, δεν έχει ούτε αυτή ενηλικιωθεί ακόμα συναισθηματικά. Σε κρυφή σχέση με έναν παντρεμένο συνάδελφό της, σοκάρεται όταν μαθαίνει πως εκείνος δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, όπως της είχε υποσχεθεί, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή. Απελπισμένη, η ερωτευμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.


Η βραβευμένη εδώ με Σεζάρ Λορ Καλαμί ("Full Time") δίνει ένα ερμηνευτικό one woman show ως αμήχανη, αποφασιστική, αδέξια και ταυτόχρονα πεισματάρα γυναίκα, που παίρνει τα βουνά για να βρει, αντί την αγκαλιά του εραστή της, τον ίδιο της τον εαυτό. Σαφώς προβλέψιμη, η διαδρομή της διαθέτει μια γλυκόπικρη αυθεντικότητα, την οποία υποστηρίζουν ένα καλογραμμένο σενάριο κι ένας χαριτωμένος τετράποδος συμπρωταγωνιστής.

Γαλλία, Βέλγιο. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: FILMTRADE / TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Antoinette Dans les Cévennes
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Καρολίν Βινιάλ

Όταν μαθαίνει πως ο παντρεμένος εραστής της δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή, η ερωτευμένη και απελπισμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.