Νύχτα της Φωτιάς

3,5

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Νύχτα της φωτιάς

Πολυβραβευμένη συγγραφέας με έντονη κοινωνική δράση, η Μεξικανοαμερικανίδα Τζένιφερ Κλέμεντ εμπιστεύτηκε την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός της "Prayers for the stolen" στην πρωτοεμφανιζόμενη Τατιάνα Χουέζο και δικαιώθηκε απόλυτα. Με φεστιβαλικές διακρίσεις στις Κάννες, το Σαν Σεμπαστιάν, το Σικάγο και τη Χρυσή Αθηνά στις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας, η "Νύχτα της Φωτιάς" μάς μεταφέρει σε μια ορεινή κωμόπολη του Μεξικού, όπου τρία μικρά κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία μέσα σ’ ένα ταραγμένο, ανεξέλεγκτα βίαιο περιβάλλον. 


Η Χουέζο αντιπαραβάλλει τη φυσική ομορφιά του τοπίου με την αποκαρδιωτική πραγματικότητα της λατινοαμερικανικής επαρχίας και διαχειρίζεται επιδέξια τις γνωστικές, σεξουαλικές και ψυχολογικές ανησυχίες των χαρακτήρων της. Το σκηνοθετικό στιλιζάρισμά της δεν είναι ξερά ντοκιμαντερίστικο και η κάμερα κρατάει το αποτρόπαιο "κακό" εκτός κάδρου, κάνοντάς το ακόμα απειλητικότερο. Το σπουδαιότερο, πάντως, είναι ότι κάθε εύκολος διδακτισμός απουσιάζει εντελώς απ' αυτήν τη λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Μεξικό, Γερμανία, ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: MIKROKOSMOS.

Περισσότερες πληροφορίες

Νύχτα της Φωτιάς

Noche de Fuego / Prayers for the Stolen
3,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 110 '
  • Τατιάνα Χουέζο

Σε μια ορεινή κωμόπολη του Μεξικού, τρία μικρά κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία μέσα σ’ ένα ταραγμένο, ανεξέλεγκτα βίαιο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.