Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος

1,5

Σταρ σειράς βιβλίων και τηλεοπτικών σίριαλ, ο Κλίφορντ είναι προβλέψιμα και μονοδιάστατα χαριτωμένος ως κινηματογραφικός ήρωας, μπλέκοντας σε περιπέτειες τις οποίες θα εκτιμήσουν μόνον οι προέφηβοι θεατές.

Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος

Ξεκινώντας από το 1963, ο Νόρμαν Μπρίντγουελ δημοσίευσε ως το 2015 συνολικά 80 βιβλία με τις αστείες περιπέτειες του γιγάντιου σκύλου Κλίφορντ, ο οποίος γνώρισε επιτυχία και ως τηλεοπτικός σταρ. Η κινηματογραφική συνάντησή μας μαζί του γίνεται όταν η μικρή Έμιλι αναγκάζεται να μείνει για λίγες μέρες υπό την επίβλεψη του καλοπροαίρετου, αλλά ανεύθυνου θείου της Κέισι. Θα συναντήσουν μαζί έναν αλλόκοτο διασώστη απροστάτευτων ζώων και ένα κουτάβι με κόκκινο τρίχωμα. Αυτός τους εξηγεί πως όσο πιο πολύ αγαπάς το κουτάβι τόσο γρηγορότερα και περισσότερο μεγαλώνει. Τελικά αποφασίζουν με λύπη τους να μην το υιοθετήσουν, αλλά το σκυλάκι θα τρυπώσει στο σακίδιο της Έμιλι, θα φτάσει στο σπίτι της και την επόμενη μέρα θα έχει αποκτήσει γιγαντιαίες διαστάσεις.

Κλίφορντ ο Κόκκινος Σκύλος - εικόνα 1

Προβλέψιμα και μονοδιάστατα χαριτωμένος ως κινηματογραφικός ήρωας, ο Κλίφορντ μπλέκει σε συνταγογραφημένα κατορθώματα τα οποία θα εκτιμήσουν μόνον οι προέφηβοι θεατές. Οι χιουμοριστικές σκηνές της ταινίας, πάντως, είναι συνολικά πιο πετυχημένες από εκείνες της δράσης, όπως και ο αστείος Κέισι από τον κακό της υπόθεσης, μεγιστάνα Τίραν.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Κλίφορντ Ο Κόκκινος Σκύλος

Clifford the Big Red Dog
1,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 96 '
  • Γουόλτ Μπέκερ

Έχοντας μείνει για λίγες μέρες υπό την επίβλεψη του καλοπροαίρετου, αλλά ανεύθυνου θείου της Κέισι, η μικρή Έμιλι θα συναντήσει έναν αλλόκοτο διασώστη απροστάτευτων ζώων και ένα κουτάβι με κόκκινο τρίχωμα, τον Κλίφορντ. Το σκυλάκι θα τρυπώσει στο σακίδιό της, θα φτάσει στο σπίτι της και την επόμενη μέρα θα έχει αποκτήσει γιγαντιαίες διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.