Συνέβη στο Σόχο

2

Επιπόλαιος στιλίστας, ο Έντγκαρ Ράιτ αναβιώνει με πολύχρωμο κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60, γίνεται όμως απλοϊκά γραφικός όταν προσπαθεί να νυχτοπερπατήσει στην αθέατη, τρομακτική πλευρά της.

Συνέβη στο Σόχο

Στιλίστας μοντέρνας κοπής ο οποίος έγινε διάσημος με τη σατιρική τριλογία του «Cornetto» («Shaun of the Dead», «Καυτοί και Άσφαιροι», «Το Τέλος του Κόσμου»), ο Βρετανός Έντγκαρ Ράιτ επιβεβαίωσε τη φήμη του ανεξάντλητου βιρτουόζου με την αντισυμβατική ρομαντική κομεντί «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην» και τη heist κωμωδία δράσης «Baby Driver». Χωρίς να εγκαταλείψει το φρενήρες σκηνοθετικό στιλ του, συνοδευόμενο από την ακατάσχετη χρήση διάσημων ποπ τραγουδιών, επιχειρεί με το «Συνέβη στο Σόχο» μια δραματικότερη στροφή στο καθιερωμένο κινηματογραφικό ύφος του, το οποίο επέτρεπε τα πάντα να είναι πιθανά και απολύτως τίποτα σοβαρό.

Με νιάτα, χρώματα και μουσική σταθερά σε πρώτο πλάνο, η κάμερα του Ράιτ ακολουθεί την παθιασμένη με τα 60s νεαρή Ελοΐζ, η οποία μετακομίζει από την επαρχία στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Αφού εγκαταλείψει τον φοιτητικό κοιτώνα και νοικιάσει ένα δικό της δωμάτιο, θα διαπιστώσει έκπληκτη πως μπορεί να βλέπει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε εκεί έξι δεκαετίες πριν. Η φιλόδοξη και σέξι Σάντι, αποφασισμένη να γίνει με κάθε τίμημα διάσημη τραγουδίστρια, θα παρασύρει την άβγαλτη Ελοΐζ στη σκοτεινή πλευρά του swinging London και θα τη φέρει αντιμέτωπη με μερικά καλά κρυμμένα, φονικά μυστικά.

Συνέβη στο Σόχο - εικόνα 1

Δυο (αντιθετικά διαφορετικές) γυναικείες εκδοχές συναντιούνται σε μια εποχή και μια πόλη με δυο όψεις. Σε μια ταινία με το ίδιο πρόβλημα επίσης, καθώς το «Συνέβη στο Σόχο» ξεκινά σαν μια χαριτωμένη, μελωδική εξτραβαγκάντζα η οποία αναβιώνει με κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60 και μεταμορφώνεται σταδιακά σ’ ένα ψυχολογικό θρίλερ της #MeToo εποχής. Με αφελείς ιδέες, μια κοινότοπα τρομακτική, υπερβολική σε διάρκεια τρίτη πράξη και την πρόθεση να αιφνιδιάσει πολλαπλά το θεατή (τόσο όσον αφορά την πλοκή όσο και τις «καταγγελτικές» προθέσεις), ο Ράιτ παρασέρνει την ταινία του σε μια σειρά από απανωτές αυθαιρεσίες (αυτά που «βλέπει» η Ελοΐζ είναι άλλοτε πραγματικά και όποτε βολεύει φανταστικά). Συνοδεία εξαιρετικής μουσικής πρέπει να ομολογήσουμε…

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Συνέβη στο Σόχο

Last Night in Soho
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 116 '
  • Έντγκαρ Ράιτ

Η νεαρή Ελοΐζ, παθιασμένη με τα 60s, μετακομίζει στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Με έναν μαγικό τρόπο θα συναντήσει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε στο ίδιο νοικιασμένο δωμάτιο έξι δεκαετίες πριν και θα ταξιδέψει μαζί του στη σκοτεινή πλευρά του swinging London.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.