Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

1

Αυτό το οποίο ξεκίνησε ως ένα ευρηματικό reboot συνεχίζεται με πλήρη σεναριακή αυθαιρεσία σαν μια ξεπερασμένη, αφόρητα διδακτική πολιτική αλληγορία.

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Έχοντας αναλάβει εργολαβία το τελευταίο reboot της «Νύχτας με τις Μάσκες», ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Όλα τα Αληθινά Κορίτσια», «Pineapple Express») ετοίμασε μια τριλογία η οποία θα ολοκληρωθεί με το «Halloween Ends» τον Οκτώβριο του 2022. Η προ τριετίας εκκίνησή της ήταν εντυπωσιακότατη, γεμάτη γνήσιες ανατριχίλες και καινούργιους τρόπους εκμετάλλευσης της μυθολογικής κληρονομιάς ενός γνήσιου τρομο-αριστουργήματος. Αλλά φαίνεται πως κανείς τους δεν περίσσεψε για την απογοητευτική συνέχεια, η οποία εξελίσσεται το ίδιο βράδυ του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ.

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 - εικόνα 1

Η βαριά τραυματισμένη Λόρι με την αδελφή και την κόρη της οδηγούνται λοιπόν στο νοσοκομείο, σίγουρες πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Κι αυτό το οποίο ξεκίνησε ως ένα ευρηματικό reboot θα συνεχιστεί με πλήρη σεναριακή αυθαιρεσία σαν μια ξεπερασμένη, αφόρητα διδακτική πολιτική −αντι-Τραμπ φυσικά− αλληγορία. Λίγες οι εμπνευσμένες slasher στιγμές της, σε κωμικά όρια πλέον οι αμέτρητες νεκραναστήσεις του Μάγιερς.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Halloween Kills
1
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Ανήμερα του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ, η βαριά τραυματισμένη Λόρι και η οικογένειά της οδηγούνται στο νοσοκομείο, με τη σιγουριά πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.