Ο Ρον Χάλασε

2

Τα διδακτικά σχόλια γύρω από τους κινδύνους των νέων μέσων και την αξία της πραγματικής φιλίας συνδυάζονται άνισα με ανάλαφρα, πλην επίπεδα αστεία.

Ο Ρον Χάλασε

Στο πολύ κοντινό μέλλον οι μικροί έφηβοι δεν έχουν να ανησυχούν για το αν θα βρουν φίλο. Χάρη σε ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ έχουν μόνιμη συντροφιά και μέσω εκείνου μπορούν να βρουν απόλυτα ταιριαστή παρέα, χάρη στον εξελιγμένο αλγόριθμο που «τρέχει» το λογισμικό του ανδροειδούς. Όλοι, εκτός από το Ρον, ο οποίος αποκτά έναν ελαττωματικό «φίλο» που τον μπλέκει σε μια σειρά από απίστευτες αναποδιές.

Η ανάγκη των παιδιών να απαγκιστρωθούν από τα social media, οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, η κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και η αξία της πραγματικής φιλίας βρίσκονται μεταξύ των ανησυχιών που θίγονται άνισα στην ταινία, η οποία ισορροπεί αμήχανα ανάμεσα στα ανάλαφρα πλην επίπεδα αστεία και τα διδακτικά σχόλια που νιώθει υποχρεωμένη να θέσει.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Αγγλία. 2021. Διάρκεια: 106 ́. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ρον Χάλασε

Ron's Gone Wrong
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ζαν-Φιλίπ Βάιν

Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.