Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

1,5

Ξεπερασμένη δραματουργικά πλοκή, η οποία επιχειρεί με αδέξιους χειρισμούς να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς.

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Το πασίγνωστο παραμύθι της Χιονάτης αποκτά μια νέα διασκευή, προβληματική ωστόσο στη ρίζα της. Διότι, εν προκειμένω, η Χιονάτη δεν είναι η ομορφότερη του βασιλείου, εξαιτίας των «περιττών» κιλών της. Παράλληλα, οι επτά νάνοι είναι θύματα μιας κατάρας που τους κατέστησε μικρόσωμους, πράσινους και –σωστά μαντέψατε– άσχημους. Τα μάγια σπάνε μόνο με το φιλί της πιο γοητευτικής πριγκίπισσας, στην οποία μετατρέπεται η Χιονάτη όταν φορά ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια που την αδυνατίζουν(!).

Πλαγίως, η ταινία επιχειρεί να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, αφηγηματικά όμως η απόπειρα ανατινάζεται. Οι μόνιμες, δήθεν παιχνιδιάρικες αλλά ουσιαστικά ενοχλητικές, ρομαντικές διεκδικήσεις της ηρωίδας σε συνδυασμό με τον υπερτονισμό της εμφάνισής της αποδεικνύουν την ξεπερασμένη ματιά των σκηνοθετών αλλά και τους αδέξιους χειρισμούς τους.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νότια Κορέα. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Red Shoes and the Seven Dwarfs
1,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Γιάνγκ Σικ Ουμ

Η Χιονάτη, καθώς αναζητά το βασιλιά-πατέρα της, ανακαλύπτει ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια, που όταν τα φοράει της αλλάζουν την όψη, κάνοντάς την εκθαμβωτικά όμορφη. Ταυτόχρονα, επτά πρώην ήρωες και νυν νάνοι πρέπει να την εντοπίσουν για να λύσουν τα μάγια τους, αλλά και να τη βοηθήσουν στην αποστολή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.