Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

2

Road movie που αναζητά άλλοτε συγκινητικά κι άλλοτε εντελώς άστοχα τη χαμένη αθωότητα μιας εποχής που πέρασε. Σινεφίλ, παιχνιδιάρα, αλλά υπερβολικά φαρσική.

Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Όπως είχε φανεί κι από το «Runaway Day» του 2013, το ασπρόμαυρο σκηνοθετικό ντεμπούτο του, ο Δημήτρης Μπαβέλλας γοητεύεται από ιστορίες φυγής και ήρωες οι οποίοι αναζητούν να αλλάξουν την πραγματικότητά τους. Επίσης από στοιχεία φαντασίας και σουρεαλιστικής κωμωδίας, τα οποία στη «…Λώρα Ντουράντ» (σε σεναριακή συνεργασία με την Κατερίνα Κλειτσιώτη) γίνονται εντονότερα, νοστιμίζοντας μια ταινία δρόμου προς την ενηλικίωση.

Ή, μάλλον, επιστροφής στην εφηβεία μέσα από το κυνήγι μιας ζωντανής φαντασίωσης. Της Λώρα Ντουράντ, Ελληνοουγγαρέζας(;) πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, η οποία κάποια στιγμή εξαφανίστηκε απροειδοποίητα από προσώπου γης. Ο Αντώνης και ο Χρήστος, φίλοι που φυτοζωούν σε ένα μικρό αθηναϊκό διαμέρισμα και ασχολούνται με τη μουσική, ήταν ανέκαθεν ερωτευμένοι μαζί της. Μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους (είτε για οικογενειακούς είτε για λόγους υγείας), αποφασίζουν να λύσουν επιτέλους το μυστήριο της Λώρα, ξεκινώντας άφραγκοι ένα οδοιπορικό στις τέσσερις άκρες του ελληνικού χάρτη.

Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ - εικόνα 1

Road movie που αναζητά άλλοτε συγκινητικά κι άλλοτε εντελώς άστοχα τη χαμένη αθωότητα μιας εποχής που πέρασε, αυτή η «…Λώρα» είναι σινεφίλ, παιχνιδιάρα, αλλά υπερβολικά φαρσική. Η βασική πλοκή της παραμένει εν πολλοίς προσχηματική χωρίς να ενοχλεί, τα επεισόδια-στάσεις των ηρώων της, όμως, μπερδεύουν άτσαλα τη φαντασία με την πραγματικότητα (ο κήπος των επίγειων απολαύσεων) ή ολισθαίνουν στο γκροτέσκο (το new age κοινόβιο, ο Τζέι Εφ Σεμπάστιαν). Οι ιδέες δεν λείπουν, όπως για παράδειγμα το τρυφερό, νοσταλγικό φινάλε, ενώ το χαριτωμένο, με χημεία και κωμικό τάιμινγκ πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο με μια συμπαγή, σεναριακά τακτοποιημένη αφήγηση.

Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

2
  • Κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 98 '
  • Δημήτρης Μπαβέλλας

Δυο φίλοι που φυτοζωούν σε ένα μικρό αθηναϊκό διαμέρισμα και ασχολούνται με τη μουσική αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο της Λώρα Ντουράντ. Της διάσημης πορνοστάρ των 90s που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν αρκετά χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.