Ο Προστάτης

1,5

Άλλη μια prêt-a-porter περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Λίαμ Νίσον.

Ο Προστάτης

Ο Λίαμ Νίσον αυτού του μήνα είναι ένας πρόσφατα χηρεύσας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη στις τράπεζες φάρμα του στην Αριζόνα, πολύ κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα. Πριν όμως η εύλογη αγανάκτησή του απέναντι στην καπιταλιστική αναλγησία ξεχειλίσει, μια Μεξικάνα και ο ανήλικος γιος της θα πέσουν στις ρόδες του αγροτικού του, καταδιωκόμενοι από μουτρωμένους, κακότροπους και οπλισμένους συμπατριώτες τους. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ενός πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών τούς έχουν βάλει στο μάτι, ο ήρωάς μας θα μπει εκών άκων στη μέση και αφού υποσχεθεί στην ετοιμοθάνατη μητέρα πως θα παραδώσει το μικρό στους συγγενείς του στο Σικάγο, θα τραπεί καταδιωκόμενος σε φυγή.

Πρόκειται βέβαια για άλλη μια ετοιμοπαράδοτη περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Ιρλανδού σταρ, ο οποίος αυτήν τη φορά δοκιμάζει να συνδυάσει τα πιστολίδια με ταξιδιάρικη, road movie διάθεση και λίγο περισσότερο διάλογο. Όλα το ίδιο κονσερβοποιημένα, αναποφάσιστα ανάμεσα στη σοβαροφάνεια ενός σχηματικού (μελο)δράματος χαρακτήρων και τις κλισαρισμένες υπερβολές ενός μουλτιπλεξάδικου action thriller.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέικομπ Πέρεζ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Κάθριν Γουίνικ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Προστάτης

The Marksman
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ρόμπερτ Λόρενζ

Ένας πρώην πεζοναύτης, που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη φάρμα του κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα, αναλαμβάνει να προστατέψει έναν ανήλικο Μεξικανό από τους επαγγελματίες δολοφόνους που τον καταδιώκουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.