Επτά Λεπτά Ψυχής

2,5

Υποστηρικτές και αμφισβητίες του ιστορικού κατορθώματος του Σπύρου Λούη αντιπαρατίθενται σε ένα ευρηματικό ντοκιμαντέρ που συνδυάζει σοβαρή έρευνα, ιστορική ανάλυση, κοινωνιολογικό στοχασμό και… αφοπλιστικό χιούμορ.

Επτά Λεπτά Ψυχής

Ο ηθοποιός («Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»), μουσικός και ερασιτέχνης δρομέας Πάνος Βλάχος επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα και προσπαθεί να φωτίσει έναν εθνικά «ιερό» κι αθλητικά δυσεξήγητο μύθο. Πώς ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι κέρδισε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις τον μαραθώνιο δρόμο, χωρίς μάλιστα να έχει συμμετάσχει προηγουμένως, αλλά ούτε και κατόπιν, σε κάποιον επίσημο αγώνα;

Υποστηρικτές και αμφισβητίες του ανεπανάληπτου κατορθώματος του Σπύρου Λούη αντιπαρατίθενται σε ένα ευρηματικό ντοκιμαντέρ που, αν και αφηγηματικά άνισο, συνδυάζει σοβαρή έρευνα, ιστορική ανάλυση, κοινωνιολογικό στοχασμό και… αφοπλιστικό χιούμορ. Κοιτάζει το παρελθόν μέσα από το τώρα, αναλύει το πώς και το γιατί στήνεται ένα ιστορικό (εθνικό, αθλητικό, πολιτικό) αφήγημα, αναζητά το ρόλο του Χαρίλαου Βασιλάκου και σχολιάζει την αναγκαιότητα του «print the legend».


Σκηνοθεσία: Πάνος Βλάχος. Έγχρ. & Α/Μ. Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Επτά Λεπτά Ψυχής

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 75 '
  • Πάνος Βλάχος

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι κερδίζει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις τον μαραθώνιο δρόμο. Χωρίς να έχει συμμετάσχει προηγουμένως σε κάποιον επίσημο αθλητικό αγώνα, πώς πέτυχε έναν τέτοιο ανεπανάληπτο άθλο;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (23-29/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/05/2024

"Υπάρχω": Η ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη ξεκίνησε γυρίσματα

Πρώτες φωτογραφίες από τη φιλόδοξη βιογραφία με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα και σκηνοθέτη τον πολύπειρο Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

Βραβείο για τον Νίκο Κολιούκο στο Φεστιβάλ των Καννών

Με το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού σπουδαστικού τμήματος La Cinef επιστρέφει στην Αθήνα ο ταλαντούχος σκηνοθέτης.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Girls just wanna have fun

Η σέξι "Παρθενόπη" του Πάολο Σορεντίνο και η διασκεδαστικότατη "Anora" του Σον Μπέικερ πρόσθεσαν χρώμα και κέφι σ' ένα πρόγραμμα στο οποίο εξακολουθούν να κυριαρχούν τα σκοτεινά δράματα.

Performances, συζητήσεις και εκδηλώσεις για το "Avant-Drag!"

Πλήθος δράσεων πλαισιώνουν την πρεμιέρα του ριζοσπαστικά queer ντοκιμαντέρ του Φιλ Ιερόπουλου.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Φουριόζα και το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι"

Το πρίκουελ του τελευταίου "Mad Max" και μια γαλλική σάτιρα τρόμου ανέβασαν την αδρεναλίνη στην Κρουαζέτ, ενώ τρεις αμφιλεγόμενες βιογραφίες προκάλεσαν πολιτικές και σινεφίλ αντιπαραθέσεις.

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.