Τρία Υπέροχα Κορίτσια

1,5

Καλοδεχούμενη η (απλοϊκή) κριτική σε αναχρονιστικές κοινωνικές αντιλήψεις, η άτσαλη εξέλιξη, όμως, δεν επιφυλάσσει παρά προβλέψιμα γκαγκ.

Τρία Υπέροχα Κορίτσια

Ο Ρολάντο Ραβέλο, ένας από τους τέσσερις συνσεναριογράφους του «Perfetti Sconosciuti» («Τέλειοι Ξένοι» το ελληνικό ριμέικ), αναλαμβάνει με τη σειρά του να διασκευάσει και να σκηνοθετήσει μια ισπανική επιτυχία. Την κωμωδία του 2017 «Είναι για το Καλό σου», όπου τρεις μπατζανάκηδες προσπαθούν να εμποδίσουν τις καταστροφικές κατά τη γνώμη τους ερωτικές σχέσεις των θυγατέρων τους.

Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν φυσικά σε απρόβλεπτα αποτελέσματα, με τον Ραβέλο να επεμβαίνει διακριτικά στην ισπανόφωνη πλοκή (εδώ μια σχέση είναι ομοφυλοφιλική), τονίζοντας – υπερβολικά – τα φαρσικά της στοιχεία. Η (απλοϊκή) κριτική σε αναχρονιστικές κοινωνικές αντιλήψεις είναι καλοδεχούμενη, το πρωταγωνιστικό τρίο απλά διεκπεραιωτικό και ενώ το φιλμ ξεκινά με το δεξί, με ένα εύρυθμο χιούμορ, η άτσαλη εξέλιξη δεν επιφυλάσσει παρά προβλέψιμα γκαγκ και ετοιμοπαράδοτες παρεξηγήσεις. Ευκολίες τις οποίες δεν απέφυγε ούτε η πρωτότυπη ταινία του Κάρλος Θερόν.

Σκηνοθεσία: Ρολάντο Ραβέλο. Πρωταγωνιστούν: Μάρκο Τζιαλίνι, Βιντσέντζο Σιαλέμε, Τζουζέπε Μπατιστόν, Ιζαμπέλα Φεράρι. Ιταλία. 2020. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρία Υπέροχα Κορίτσια

È Per Ιl Tuo Bene
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 96 '
  • Ρολάντο Ραβέλο

Τρεις μπατζανάκηδες προσπαθούν να εμποδίσουν τις καταστροφικές, κατά τη γνώμη τους, ερωτικές σχέσεις των θυγατέρων τους. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.